Тръмп за искането за импийчмънт срещу него: Мисля, че е смешно, че е лов на вещици

24 септември 2019 18:34

Тръмп за искането за импийчмънт срещу него: Мисля, че е смешно, че е лов на вещици
© gettyimages
437 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като смешни приказките за задействане на процедура за импийчмънт срещу него и отново отрече да е упражнявал натиск върху Украйна в опит да навреди на своя противник от Демократическата партия Джо Байдън, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

"Мисля, че е смешно, че е лов на вещици", каза Тръмп относно призивите от редиците на демократите да се задейства процедура за импийчмънт срещу него. "Демократите не знаят как да ме спрат преди президентските избори през 2020 г.", допълни Тръмп. Ето защо, според него, все повече сред тях, искат да се започне процедура за импийчмънт. Според него това е единственият начин да го спрат преди изборите. "Това никога не се е случвало на президент преди това. Това е абсурдно", заяви Тръмп.
Президентът освен това заяви, че е задържал военната финансовата помощ за Украйна, защото искал и други страни да вложат пари, по-специално европейците.

За пореден път Тръмп отрече да е карал украинския си колега Володимир Зеленски да разпорежда разследване на семейството на Байдън, като е използвал като аргумент за натиск военната помощ, предназначена за Украйна. Тръмп вече призна открито, че е споменал за Байдън и за и за сина му Хънтър, работил за украинска газова компания от 2014 г., по време на телефонния си разговор, който е имал с Зеленски това лято. Тайнствен изобличител, член на американските разузнавателни служби е подал сигнал на началниците си по този повод на този телефонен разговор.
 

Филип Епитропов
437 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2019.09.24 | 20:06

100447

Само импийчмънт ще оправи този нагъл некадърник.

Добави коментар

Водещи новини