Стрелба в Торонто, има убит

  • 15 септември 2019 10:31

  • 904
  • 0
Стрелба в Торонто, има убит
© Pixabay (архив)

Един човек е убит при стрелба в предградие на Торонто. Съобщава се и за множество ранени, като не се уточнява броят им. Това съобщи регионалното управление на полицията в окръг Пийл. По първоначална информация все още няма арестуван или заподозрян за стрелбата.

Малко преди 18:30 часа местно време полицаите са повикани на „Морнинг Стар Драйв“ и „Дарчел Авеню”. Според местни медии, цитирани от Спутник, са били произведени поне 20 изстрела. Общият брой на жертвите остава неизвестен, според регионалната полиция на Пийл. Полицията твърди, че на местопроизшествието са били изпратени няколко екипа - включително и тактически екипи.

Според информация на полицията двама тийнейджъри са със сериозни наранявания, заедно с мъж с лека контузия са откарани в болница. Една жена е с опасност за живота в травматологичен център.

Канада има много ниски нива на насилие с оръжие, особено в сравнение със съседите си Съединените щати, които продължават да имат най-голям брой смъртни случаи от огнестрелно оръжие на глава от населението от всяка развита държава.

Миналата година две трагични събития шокираха град Торонто. Жена и младо момиче бяха убити, а 13 други бяха ранени при стрелба през юли 2018 г. в квартала на Торонто „Гъртаун”. През май 2018 г. взрив избухна пред ресторант в Мисисауга, ранявайки 15 души.

Последвайте канала на

Калина Христова
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини