Демократите в Конгреса започнаха разследване на Майк Пенс

  • 07 септември 2019 07:42

  • 807
  • 1
Демократите в Конгреса започнаха разследване на Майк Пенс
© gettyimages (архив)

Демократите в американския Конгрес обявиха, че са започнали парламентарно разследване на избора на вицепрезидента Майк Пенс да отседне в голф клуб, който е собственост на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по време на официална визита в Ирландия, предаде БТА, цитирайки АФП.

Голф комплексът на Тръмп се намира в Дунбег, на западното крайбрежие на Ирландия, на около 300 километра от Дъблин. Там се проведоха ирландските официални срещи на Пенс. "Парламентарната комисия не мисли, че парите на американските данъкоплатци трябва да бъдат използвани за обогатяването на президента Тръмп, семейството му и неговите компании", се казва в изявление на Илайджа Къмингс, председател на влиятелната Комисия по надзор и правителствена реформа в Камарата на представителите на Конгреса, контролиран от демократите.

Къмингс уточни, че фактурата от това пътуване може да е голяма, защото предишно отсядане на Тръмп в същия хотел е струвало 3,6 милиона долара на американците. Това е второ парламентарно разследване, започнало за по-малко от 15 дни за използването от Тръмп и екипа му на различни имоти, които той притежава по света. На 28 август юридическата комисия в Камарата на представителите обяви, че ще разследва съобщението на Тръмп, че обмисля да организира следващата среща на върха на Г-7 в един от голф клубовете си в Маями във Флорида.
По време на кандидат-президентската си кампания Тръмп се ангажира да повери активите си на независима финансова структура, предлагаща анонимно доверително управление или така наречения "сляп доверителен фонд".
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.07 | 16:26

1

А вие рипате за хотелчето на Винкела. Нека спинкат солдатите там.

Добави коментар

Водещи новини