ООН: Климатичните промени подкопават изкореняването на бедността

  • 10 юли 2019 12:03

  • 526
  • 1
ООН: Климатичните промени подкопават изкореняването на бедността
© Pixabay

Гладът се увеличава и светът няма да успее да премахне крайната бедност до 2030 г. и да изпълни другите цели на хилядолетието на ООН, защото напредъкът е подкопаван от климатичните промени и увеличаващото се неравенство. Това се посочва в доклад на ООН, цитиран от Асошиейтед прес.

Докладът за напредъка в постигането на 17-те цели на ООН до 2030 г. отбелязва постижения в някои области, включително 49 процента намаление на детската смъртност между 2000 г. и 2017 г., както и факта, че в момента 90 процента от световното население имат достъп до електричество.

Но заместник генералният секретар на ООН Лю Чжънмин каза вчера, че въпреки известния напредък пред света "остават значителни предизвикателства".

Според Лю най-неотложната област за действие са климатичните промени, които според него "могат да повлияят на постигнатия напредък" в намаляването на бедността. Той открои като друго голямо предизвикателство ограничаването на неравенството.

Последвайте канала на

Нора Виткова
526 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.07.10 | 12:26

1

в капитализма е така, богатите стават по богати, бедните по бедни. за това ни баламосват с равенството между половете. за да не се сетим за позабравената класова борба.

Добави коментар

Водещи новини