САЩ обмислят да изпратят още две хиляди войници в Полша

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза днес, че обмисля да прехвърли 2000 американски войници от Германия в Полша - мярка, за която Варшава настоява като средство за възпиране на евентуална руска агресия, предаде Ройтерс.

"Ние говорим за това", каза Тръмп пред репортери в Овалния кабинет, след като се срещна с гостуващия полски президент Анджей Дуда. По думите на Тръмп САЩ разполагат с над 50 хиляди войници в Германия и две хиляди от тях може да бъдат пратени в Полша. Той добави, че полската страна ще похарчи много пари за изграждането на казарми за тези войници и изрази надежда, че Русия "ще се отнася с уважение към Полша".

"За съжаление те са страдали прекалено често", каза Тръмп по адрес на поляците. "Те са в средата на всичко. Когато се случват лоши неща, сякаш Полша е първата", отбеляза Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Той каза, че някой ден ще посети Полша, но датите още не са определени.

Коментари

 1. 2019.06.12 | 20:45

  С каква цел САЩ изпращат хиляди свои войници в Европа - в Полша?! Някой питал ли е европейските граждани за този явен агресивен акт? Или Полша не е вече член на ЕС? А поредният клекнал щат? Браво, горди, независими панове!

  1. 2019.06.12 | 21:44

   Ми поляците искат ве, ватник. Кой си ти да им кажеш, какви войници да канят в страната си?

 2. 2019.06.12 | 21:41

  САЩ на ясно ли са, че следващата война ще се води на тяхна територия и всички бази по света ще са изгубени по принцип, защото няма да могат да се включат в нея?

  1. 2019.06.13 | 12:38

   Браво,стратег!Няма как да стане.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет