Поддръжници на Тръмп строят стена в частен терен по границата с Мексико

  • 28 май 2019 07:08

  • 573
  • 1
Поддръжници на Тръмп строят стена в частен терен по границата с Мексико
© Gettyimages

Група поддръжници на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския започнаха да строят първия сектор от стена по границата между САЩ и Мексико в частен терен в Сънланд Парк, в щата Ню Мексико, близо до мексиканския град Сиудад Хуарес, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Бившият военен Джеф Алън, един от собствениците на терена, където е построен дълъг около миля сектор от стената, заяви пред Франс прес: "Това е американският начин да кажем: хора в Конгреса, вие не ставате за нищо, а ние се борим за това. Ще построим сами стената. Това не е Европа. Това е Америка. Ние пазим границите си".

Строежът на частната стена е финансиран от групата "Ние строим стената" (WeBuildTheWall), която събира пари онлайн от привърженици на президента Тръмп. Председател на консултативния съвет на тази група е бившият крайнодесен стратег на Тръмп - Стив Банън, посочва АФП. Досега от дарители по интернет са събрани 22 милиона долара.

Заедно с 56-годишния Алън работят и членове на малката военизирана група "Обединени конституционни патриоти" (United Constitutional Patriots), чийто водач бил арестуван миналия месец за незаконно носене на оръжие. Групата си е поставила задача да патрулира по границата, докато обещаната от Тръмп стена бъде завършена.

Цената, изчислена от правителството за строеж на желаната от Тръмп гранична стена, е около 22 милиона долара за миля, добавя АП.

Novini.bg
573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.05.28 | 12:49

1

боко да види какво се казва стена.

Добави коментар

Водещи новини