Тръмп помилва две пуйки по случай Деня на благодарността (снимки)

  • 21 ноември 2018 07:52

  • 697
  • 1
Тръмп помилва две пуйки по случай Деня на благодарността (снимки)
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския спази традицията на Деня на благодарността и помилва две пуйки, спасявайки ги от трапезата на този американски празник, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тръмп обаче шеговито предупреди, че макар и пуйките Грахчета и Моркови да са в безопасност до края на живота си, може да им се наложи да отговарят пред демократите, които от януари ще имат мнозинство в новия състав на Камарата на представителите и обещават да разследват действията и търговските контакти на президента републиканец.

Белият дом организира състезание онлайн, за да се определи коя от двете пуйки да бъде помилвана. Тръмп обяви, че късметлийката е пуйката Грахчета.

"Това бяха честни избори. За жалост Моркови отказа да признае поражението си и настоя за повторно преброяване на гласовете и все още сме в спор с Моркови. Трябва обаче за съжаление да ти кажа, Моркови, че резултатът не се е променил. Жалко за Моркови", пошегува се Тръмп. Той в крайна сметка помилва и двете пуйки, които заминават за Политехническия университет на Вирджиния, където за тях ще се грижат студенти по птицевъдство и ветеринарна медицина.

"Предупредих ги, че има вероятност демократите от Камарата на представителите да им пратят призовки. За жалост не мога да ви гарантирам, че помилванията няма да бъдат блокирани от съда в Сан Франциско", добави Тръмп, имайки предвид федерален съд, който е отменил някои от решенията му.

След това Тръмп прие по-сериозен тон и заяви, че в Деня на благодарността американците "се обединяват в дух на любов, разбиране и радост като едно много гордо американско семейство" и добави, че всички американски сърца са с пострадалите от опустошителните горски пожари в Калифорния.

Тръмп също така благодари за съществуването на "мъжете и жените, които защитават нашите семейства и нашето знаме" и на дислоцираните в чужбина американски военнослужещи.

Традицията за помилване на пуйка по случай Деня на благодарността бе създадена от президента Джордж Буш-баща през 1989 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2018.11.21 | 08:28

1

Едната пуйка е Ердоган, а другата жената на Ердоган (пингвина до него).

Добави коментар

Водещи новини