Бивш зам.-външен министър: Демократите се обединиха около ненавистта си към Тръмп

  • 08 ноември 2018 07:56

  • 634
  • 0
Бивш зам.-външен министър: Демократите се обединиха около ненавистта си към Тръмп
©

Демократите се обединиха около ненавистта си към Тръмп, а републиканците го признават за своя лидер. Това каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в ефира на БТВ. Думите му са по повод изборите в САЩ, след които Демократите за първите път получиха мнозинство в Камарата на представителите.

"Все пак преди Обама загуби 60 мандата на тези избори, а Тръмп сега 20 мандата. Само в четири случая партията на действащ президент не е губила мандати. Грешката на Тръмп беше, че вместо да говори за икономическия подем, наблегна на мигрантите и кервана, който се приближава до границите. Така той предизвика реална конфронтация и загуби Северните щати за сметка на Южните, като настрои твърдите републиканци срещу себе си. Но демократите нямат изявени лица, които да се изправят срещу Тръмп. Освен това те плюеха Тръмп и смятам, че той постигна частична победа", коментира дипломатът.

Според него мнението на американците за него не се е променило много след двугодишното му управление. "На следващите избори след две години той е сред почти сигурните победители в надпреварата. Дали Демократите могат да задействат импийчмънт на Тръмп? Де юре имат право, но де факто не може да се случи, тъй като процедурата ще отнеме една година, а Демократите разполагат само с 25, а не с 65 сенатори, които да гласуват „за”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини