Доналд Тръмп за парламентарния вот в САЩ: Огромна победа

  • 07 ноември 2018 07:19

  • 3662
  • 3
Доналд Тръмп за парламентарния вот в САЩ: Огромна победа
© Getty (архив)

Като огромна победа определи резултатите от парламентарните избори  американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде АП.

Стопанинът на Белия дом писа в Twitter малко след като бяха обявени първоначалните резултати от вота за федералния парламент. Партията на държавния глава (републиканците) вече имат 51 от 100-те места в Сената (горната камара), докато опозиционната Демократическа партия разполага с 48 законодатели и един независим. По традиция непартийните сенатори подкрепят демократите.   Мнозинството в Сената има право да блокира решенията на президента. Тъй като представителите на Републиканската партия са повече, те надали ще налагат вето върху решенията на Тръмп.

В Камарата на представителите Демократическата партия разполага с 238 депутати, а републиканците – със 197 от 435-ма законодатели.

Тръмп в системата за микроблогове благодари на всички свои избиратели.  Той също призна за поражението си в Камарата на представителите и поздрави лидерът на парламентарната група на Демократическата партия Нанси Пелоси с победата.

 

 

Валери Зайцев
3662 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.07 | 19:49

3

ПО ТРАДИЦИЯ "НАДПАРТИЙНИТЕ" ЧЕРВЕНИТЕ СКОТОВЕ ПОДКРЕПЯТ КОМУНИЗМА, НО ЗАТОВА ТРАДИЦИЯТА СЕ ПРОМЕНИ

А сега - едно"Анатема"!

2018.11.07 | 12:02

2

Госин Тръмпеле!
Навярно вие - наследниците на краварете, които избиха 9 милиона индианци /местното насе- ление на Северна Америка/,заграбвайки земята и природните им богатства и сегашните кравари,които разпалихте стотици локални войни,че "за да бъдат свободни един човек и един народ, те трябва да уважават свободата и на другите народи; за да бъде човекът човек, трябва да уважава и правото на другия човек ",което ще рече,че иде краят на деспотизма, хегемонията, лицемерието,наглостта и безочието ви !

кой печели

2018.11.07 | 07:39

1

от новината ви нищо не се разбира г-н Валери Заец.

Добави коментар

Водещи новини