Доналд Тръмп в очакване на втората си среща с Ким Чен-ун

  • 24 септември 2018 21:42

  • 3437
  • 1
Доналд Тръмп в очакване на втората си среща с Ким Чен-ун
© Gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви в понеделник, че очаква втората среща между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун да се проведе „много скоро“, предава AFP, цитирана от „Фокус”.

Тръмп използва дебютната си реч пред Общото събрание на ООН миналата година, за да заплаши „да унищожи тотално“ Северна Корея и нарече Ким „човека ракета“, който пък му отговори, че „има ментални проблеми“.

При пристигането си на тазгодишното Общо събрание обаче американският държавен глава се похвали с „огромен прогрес“, който се изразява в спирането на ядрените и ракетните изпитания на Северна Корея и отбеляза, че една година по-късно „нещата са различни“.

„Изглежда ще имаме втора среща много скоро. Както знаете, Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, написа писмо – прекрасно писмо – в което поиска втора среща и ние сме съгласни да го направим“, казва Тръмп пред репортери.

Владимир Василев
3437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.24 | 23:57

1
Корейчето натика хамериканците на кучето в г,ъза ! Голям ташак ! Тръмп се надява да се срещне с Ким , който му казваше , че имал ментални проблеми , т. е. , че е идиот !

Добави коментар

Водещи новини