Доналд Тръмп се срещна с японския премиер Абе преди откриването на Общото събрание на ООН

  • 24 септември 2018 08:53

  • 982
  • 2
Доналд Тръмп се срещна с японския премиер Абе преди откриването на Общото събрание на ООН
© gettyimages

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се срещна с японския премиер Шиндзо Абе снощи в Ню Йорк преди откриването днес на общополитическите дебати на Общото събрание на ООН, съобщава Франс прес.

"На път съм за Ню Йорк. Тази вечер ще се срещна с японския премиер Абе, за да говорим за отбрана и търговия. Направихме много, за да помогнем на Япония, бих искал да видя повече взаимност в отношенията ни. Ще стане!", писа в Туитър президентът малко преди хеликоптерът му да кацне на "Уолстрийт".

След вечеря с президента, Абе каза пред журналисти, че двамата са обсъдили Северна Корея и отвличането на японски граждани, а също за двустранната и международната търговия, и че разговорите са протекли "в сърдечна атмосфера, както винаги".

"По въпроса за Северна Корея се разбрахме да засилим динамиката, създадена на историческата среща на върха между САЩ и Севера през юни и да си сътрудничим тясно и решително в осъществяването на ядреното разоръжаване на Корейския полуостров", допълни премиерът. Около 130 държавни и правителствени ръководители се очакват тази седмица в Ню Йорк за Общото събрание на ООН.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
982 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.24 | 12:02

2
МАЙ СНИМКА С БОКО НЯМА ДА ИМА?САМО ДЕТО СЕ РАЗХОДИ ДО ТАМ?
масони

2018.09.24 | 09:00

1
и слуги на чифутите. Ще градят новия циганско-юдейски ред на ГОИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини