Тръмп: Договореностите между лидерите на двете Кореи са много вълнуващи

  • 19 септември 2018 12:27

  • 1058
  • 1
Тръмп: Договореностите между лидерите на двете Кореи са много вълнуващи
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския приветства договореностите, постигнати на срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, и южнокорейския президент Мун Дже-ин, определяйки ги като "много вълнуващи", предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, се съгласи да позволи ядрени проверки и трайно да премахне полигон и площадка за изстрелване в присъствието на международни експерти", заяви Тръмп в Туитър. "В същото време няма да има ракетни или ядрени опити", каза той.

Във връзка с връщането в родината на тленните останки на американски военнослужещи, загинали в Корейската война, което Ким и Мун също обсъдиха на срещата си в Пхенян, Тръмп заяви: "Останките на героите ще продължат да се връщат у дома в САЩ. Също така Северна и Южна Корея ще подадат съвместна кандидатура за домакинство на Олимпийските игри през 2032 г. Много вълнуващо!"

Константин Тодоров
1058 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kik

2018.09.19 | 13:49

1
Само така "демократчета".. Един от последните бастиони на комунизма пада. Радвайте се че ще може да "обуете" целия свят вече. Живота на простия работлив човечец който живее на запад вече няма нищо общо с каквото е било докато имаше комунизъм. Само че тя историята се повтаря. Правете си сметката

Добави коментар

Водещи новини