САЩ готвят санкции и натиск срещу съдии и прокурори в подкрепа на Израел

  • 10 септември 2018 07:37

  • 1129
  • 2
САЩ готвят санкции и натиск срещу съдии и прокурори в подкрепа на Израел
© gettyimages

Администрацията на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския има намерение да закрие дипломатическото представителство на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) във Вашингтон и да заплаши със санкции Международния наказателен съд (МНС) заради разследванията му на действията на Израел, съобщава вестник „Уолстрийт джърнъл“.

Журналисти от изданието са се запознали с чернова на изявление на помощника на Тръмп по въпросите за национална сигурност Джон Болтън. В нея са твърди, че САЩ „винаги ще подкрепят“ своя „приятел и съюзник Израел“.

„Администрацията на Тръмп не може да остави отворено представителството на ООП във време, в което палестинците отказват да започнат честни и значими преговори с Израел“, се казва в текста.

От „Уолстрийт джърнъл“ твърдят, че Болтън ще отправи остро предупреждение към МНС, че САЩ са готови да въведат санкции срещу организацията ако не престанат разследванията срещу САЩ и Израел. „В случай, че съдът води разследвания срещу нас, Израел или други наши съюзници, ние няма да седим безучастно“, се казва в черновата на документа.

САЩ са в състояние да забранят на съдиите и прокурорите от МНС достъп до САЩ. „Ще наложим санкции на техните финансови средства, ще ги привлечем под отговорност в нашата съдебна система. Ще сторим същото и спрямо всяка компания или държава, която съдейства за разследванията на МНС“, се подчертава в проектозаявлението.

Мая Йорданова
1129 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОЗИ СЪД ВЪВ ХАГА

2018.09.10 | 07:55

1
ОСЪДИ САМО ПРАВОСЛАВНИ СЪРБИ и НИТО ЕДИН ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИТЕ - КОСОВСКИ АЛБАНЦИ. А СЕГА БИЛ НЕЛИГИТИМЕН,ЗАЩОТО ИСКА ДА СЪДИ СЪЗДАТЕЛИТЕ СИ.

2018.09.10 | 13:26

2
Я не лъжи бе, червен боклук!Осъди и хървати и албанци и бошняци.Сърбите са най-много,защото те извършиха най-много престъпления.

Добави коментар

Водещи новини