Доналд Тръмп посрещна освободените от КНДР американци (обновена+видео)

  • 10 май 2018 09:43

  • 3069
  • 2
Доналд Тръмп посрещна освободените от КНДР американци (обновена+видео)
© gettyimages (архив)

Американският президент Доналд Тръмп посрещна лично тримата свои съграждани, които бяха освободени от лидера на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун вчера.

Държавният глава, който бе придружаван от съпругата си Мелания Тръмп, пристигна в базата на американските военновъздушни сили "Андрюс", която се намира близо до столицата на САЩ Вашингтон. Към 9 часа и 30 минути българско време самолетът, на чийто борд вероятно пътуват пуснатите от Пхенян мъже, кацна. Държавният глава се качи по стълбичката до самолета и се ръкува с всеки един от своите съграждани. Жестът на Тръмп бе приветстван с аплодисменти и одобрителни възгласи.

"Това е много специален ден за тези трима велики мъже. За мен е голяма чест да посрещна тези хора", каза Тръмп, след като слезе от самолета. Той благодари на Ким Чен Ун за жеста.

Ким Дон-чхул, Ким Хак-сон и Тони Ким бяха лишени от свобода в продължение на между една и две години. Те бяха сред няколко американци, задържани в Северна Корея през последните години за наглед леки провинения и обикновено пускани, когато високопоставени американски представители отиваха в азиатската страна да преговарят лично за освобождаването им.

Валери Зайцев
3069 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини