Тръмп коментира освобождаването на тримата американци от Северна Корея

  • 09 май 2018 19:21

  • 2099
  • 0
Тръмп коментира освобождаването на тримата американци от Северна Корея
© gettyimages (архив)

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че решението на Северна Корея да пусне на свобода тримата американски граждани ще окаже положителен ефект върху предстоящата среща на върха между САЩ и Северна Корея, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Тръмп каза това в телефонен разговор с южнокорейския президент Мун Дже-ин, съобщи днес говорител на президентството в Сеул. По думите на Тръмп американският държавен секретар Майк Помпейо е имал много конструктивен разговор със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Тръмп и Мун разговаряха малко след като президентът на САЩ обяви в "Туитър", че Помпейо се прибира от Пхенян с тримата мъже.
Ким Дон-чхул, Ким Хак-сон и Тони Ким бяха лишени от свобода в продължение на между една и две години, припомни Асошиейтед прес. Те бяха поредните от няколко американци, задържани в Северна Корея през последните години за наглед леки провинения и обикновено пускани, когато високопоставени американски представители отиваха в азиатската страна да преговарят лично за освобождаването им.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини