Тричленен екипаж ще осъществи "полет" в макет на нов модул на МКС

  • 02 март 2018 21:27

  • 6608
  • 2
Тричленен екипаж ще осъществи "полет" в макет на нов модул на МКС
© Pixabay

В края на март тричленен екипаж ще осъществи "полет" в макет на научно-енергетичния модул на Международната космическа станция (МКС), за да се проверят ергономичните му характеристики, предаде ТАСС.

"В края на март в Ракетно-космическата корпорация "Енергия" ще бъде извършен експеримент по моделиране на бордовата дейност на екипажа в ергономичния макет на научно-енергетичния модул - поясниха от корпорацията. - Въз основа на няколко експeримента, в които ще участват специалисти от Института по медико-биологични проблеми и Центъра за подготовка на космонавти, ще проверим доколко ергономията на модула удовлетворява изискванията."

За един работен ден екипажът ще направи имитация на ръчен режим на скачване на модула с космически товарни кораби, на работа с научна апаратура, на техническо обслужване и ремонт на оборудването. "При това вътрешното пространство на модула ще е запълнено с макети и реално бордово оборудване. Екипажът ще трябва да работи в съответствие с плана за полета във взаимодействие с условния Център за управление на полетите", поясниха от пресслужбата на корпорацията.

БТА
6608 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.03 | 19:19

2
Ако не е Русия кой ще качва космонавти...

2018.03.03 | 19:19

1
Всичко това с любезното съдействие на Русия. Къде е червената кола на Мъск да закара някой космонавт..?

Добави коментар

Водещи новини