Амнести интернешънъл: Светът се сблъсква с последиците от пропитите с омраза политики

  • 22 февруари 2018 08:48

  • 1045
  • 1
Амнести интернешънъл: Светът се сблъсква с последиците от пропитите с омраза политики
©

Пропитите с омраза политики допринесоха за многобройни нарушения на човешките права по света през 2017 г., обяви международната правозащитна организация Амнести интернешънъл в годишния си доклад, публикуван днес, съобщиха световните агенции.

"През цялата 2017 г. милиони хора по света вкусиха от горчивите плодове на пропитите с омраза политики", се посочва в доклада, представен за първи път във Вашингтон. Амнести упреква "лидерите на най-богатите страни" за подхода им към мигрантската криза и отбелязва, че в съвременния свят не могат да се намерят истински световни ръководители, които биха могли да станат твърди защитници на спазването на човешките права".

"Неприкрито изпълнената с омраза стъпка на правителството на САЩ, което през януари забрани влизането на хора от няколко страни с преобладаващо мюсюлманско население, зададе тон за цяла година, през която провежданата от /световните/ лидери политика на омраза доведе до изключително опасни последици", заяви генералният секретар на Амнести интернешънъл, Салил Шети.

Сред лидерите на страните, в които правата на човека са грубо нарушавани, Амнести посочва президентите на САЩ, Русия, Египет, Филипините, Венецуела и Китай.

Нора Виткова
1045 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.23 | 07:57

1
ОМРАЗАТА ИДВА ОТ ВАС - НПО И ОТРОВАТА „ СОРОШ „

Добави коментар

Водещи новини