Тръмп попитал двама сенатори за какво са им на САЩ имигранти от "мизерни дупки" като Хаити

  • 12 януари 2018 07:04

  • 6605
  • 5
Тръмп попитал двама сенатори за какво са им на САЩ имигранти от "мизерни дупки" като Хаити
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп е попитал вчера за какво са им на Съединените щати имигранти от "мизерни дупки" като Хаити и страните в Африка, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на пожелали анонимност източници.

Тръмп направил този коментар пред сенатора демократ Дик Дърбин и сенатора републиканец Линдзи Греъм, които отишли в Овалния кабинет да известят президента за подробностите на нов имиграционен законопроект, подкрепен от група сенатори от двете партии.

Те се надявали Тръмп да подкрепи споразумението им, с което да бъде сложен край на продължаващия с месеци оспорван дебат за около 800 000 имигранти, дошли нелегално в САЩ, когато са били деца. Белият дом по-късно отхвърли предложението им.

По време на разговора Дърбин обяснил, че споразумението предвижда и други мерки, включително спиране на лотариите за виза за страните от Африка, чиито граждани занапред ще могат да кандидатстват за това по други начини. В текста се предвижда и даване на разрешение на хора, избягали от природни бедствия в родните си страни като Салвадор, Гватемала и Хаити, да останат в САЩ.

"За какво са ни тук всички тези хора от Африка? Тези страни са мизерни дупки", реагирал Тръмп според един от източниците и предложил вместо това в САЩ да отиват хора от Норвегия. Според друг източник президентът поставил и Хаити под този знаменател.

Запитан за думите на Тръмп, говорителят на Белия дом Радж Шах отговори: "Някои политици във Вашингтон избират да се борят за чужди страни, но президентът Тръмп винаги се бори за американския народ".

Той иска "да направи нашата страна по-силна, като приеме тези, които могат да допринесат за нашето общество, за растежа на нашата икономика и да бъдат асимилирани от нашата велика нация", допълни Шах.

Според друг източник, запознат с развоя на срещата, Тръмп е попитал защо САЩ трябва да приемат неквалифицирани работници от въпросните страни, вместо да приемат имигранти от страни, които могат да предложат квалифицирани работници. По думите му Тръмп не е искал да обиди никого.

Радина Лазарова
6605 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.05.08 | 13:53

5
разумен подход,умните,богатите се стремят да привличат цивилизовани и обучени хора,а неграмотните паразитиращи орди ни ги оставят на нас.
Режем Теловете и Влизаме

2018.05.08 | 13:53

4
Колко африканци прие Израел? Колко Сирийци? Защо Европа и САЩ трябва да приемат имигранти а Израел е насочил дулата към всеки желаещ.

2018.01.15 | 18:45

3
хахахахха ми то 50 % от американците са негри от Африка, тоз мноо тъп

2018.01.15 | 18:44

2
Отговорът е - щото сте имигрантска държава.

2018.01.15 | 18:44

1
Абсолютно прав е.

Добави коментар

Водещи новини