Мистерия с жена, убита от клоун, се разплете след 27 години разследване

  • 27 септември 2017 16:54

  • 27386
  • 2
Мистерия с жена, убита от клоун, се разплете след 27 години разследване
©

На 26 май 1990 г. Марлен Уорън яде закуска със сина си Джоуи и свои приятели в къщата им в Уелингтън, Флорида. Изведнъж виждат странна кола отпред. Един клоун излиза от нея и отива до вратата им, носейки куп цветя и два балона. Когато 40-годишната Марлен отваря вратата, странният посетител й предлага цветя. Джоуи си спомня как й казва: "О, колко хубава", преди клоунът внезапно да я застреля в лицето.

Убиецът, който е с оранжева перука на главата, бяла боя за лице, червен нос и ръкавици, спокойно се връща към колата си и напуска мястото. Марлен умира два дни по-късно и смразяващото убийство остава нерешено за почти три десетилетия, пише в."Мирър".

Сега обаче полицията направи огромен пробив. Съмнението първоначално бе паднало върху съпруга на Марлен - Майкъл. Бракът им бил проблемен от известно време насам и Марлен решила да го напусне. Двойката имала над 1 милион долара имущество и бизнес активи, но всички били на името на съпругата. Детективите в крайна сметка решиха, че Майкъл не е убиецът, но се чудеха дали все още замесен по някакъв начин.

Вниманието се обръща към Шийла Кийн, за която се говори, че е станала любовница на Майкъл, след като го е срещнала във фирмата му за употребявани коли. Бившият съпруг на Шийла потвърдил, че двойката има афера и съседите й дори казали, че Майкъл е толкова често у любовницата си, че те решили, че двамата са се оженили.

Появиха се и други доказателства, които били силни, но косвени. Шийла живеела срещу единствения магазин за костюми в окръг Палм Бийч, където се смята, че се продавал балонът, носен от убиеца. Служителите казаха, че смятат, че жена си е купила клоунски костюм от там два дни преди убийството. Но доказателствата за ДНК бяха основни и недостатъчни, за да убедят прокурорите да обвиняват Уорън или Кийн.

През 2014 г. криминалният случай бе отворен отново и детективите отново погледнаха към Майкъл и Шийла. В резултат на първоначалното разследване през 1990 г. Майкъл бил осъден за кражба и рекетна такса, свързана с бизнеса му с коли. Полицията открива, че, след като той излиза от затвора, той и Шийла изчезват. Ченгетата в крайна сметка проследяват записите, които показват, че Шийла официално е разведена с първия си съпруг и през 2002 г. се е омъжва за Майкъл в Лас Вегас. Двама отварят ресторант в Тенеси. Директорът на шерифската служба в Палм Бийч заяви, че в резултат на разследването е открита връзка между Шийла и убийството на Марлен Уорън. Предполага се, че напредъкът в ДНК анализа е изиграл важна роля за откритието. Вчера Шийла Уорън, която сега е на 54 години, е проследена до окръг Вашингтон и е арестувана.



 

Последвайте канала на

Novini.bg
27386 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОНЯ

2018.02.15 | 06:28

2
Абе стига ни занимавате с Хамериканските ви простотии бе!

2018.02.15 | 06:28

1
Шийла от Дързост и Красота-винага съм знаела че е психоПАТКА

Добави коментар

Водещи новини