Почина Луиз Хей, дълбоко обичана и почитана от милиони по света

  • 31 август 2017 16:07

  • 28494
  • 2
Почина Луиз Хей, дълбоко обичана и почитана от милиони по света
©

На 30.8.2017 г, дълбоко обичаната и почитана от милиони по света Луиз Хей, премина отвъд, на достолепната възраст от 90 г. – тихо и кротко, заобиколена от любимите си хора.

Безспорно, тя е една от най-обичаните авторки на съвременна литература за самопомощ. Автор е на няколко световно признати мотивиращи книги и създател на издателска компания „Hay House“, чиято основна идея е да разпространява и популяризира книги, видео клипове и разкази представящи силата на позитивното мислене и непобедимата човешка воля.

Биографията на Хей е изписана от редица тежки премеждия, през който е успяла да премине съхранявайки душата си цяла. Родена през 1926 година в Лос Анджелис, преживява поредица от травмиращи моменти, в това число сексуално насилие като тийнейджърка, скандален развод и нелечимо заболяване.

В основата на философията на Луиз Хей стои разбирането, че зад всяка една болест на тялото стои психологическа причина. И ако човек успее да пренастрои мисленето си по такъв начин, че да отстрани тази психологическа пречка, организмът му ще се излекува съвсем сам от заболяването.

Американката е автор на бестселърите "Силата е в теб", "Излекувай живота си" и "Направете живота си изключителен". Книгите й са променили съдбите на хора от целия свят с помощта на вярата и позитивното мислене.

Ето и няколко мотивиращи цитата от Луиз Хей.

"Любовта е единственият отговор на всеки наш проблем и път към прошката."

"Отнасяй се с любов към недостатъците си. Осъзнавай, че ти сам си ги създал, за да удовлетвориш някакви свои потребности. Сега търсиш нови позитивни пътища за удовлетворение на потребностите си. Така че нежно се отървавай от старите негативни стереотипи на поведение."

"Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Под "блага" разбирам не само материалните неща, но и всички хора, места и преживявания, заради които си струва да се живее."

"Твоето тяло знае как само да се излекува. Разчистете негативните боклуци. Обичайте тялото си. Давайте му питателна храна и напитки. Грижете се за него. Уважавайте го Създайте му атмосфера на добруване. Позволете му да се излекува."

"Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуватш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си – ти се променяш позитивно."

"Възрастта ти е точната възраст, на която трябва да бъдеш в този момент от Живота ти. Всяка година ти си добавял нещо към своя опит, за да стигнеш тук, където си в момента. Помни: няма изгубено време, защотото всеки ден от Живота ти те е учил на нещо ново. Цени възрастта и опита си. Цени себе си - тук, където си в момента."

"Отнасяйте се към промените като почистване на дом. В началото едно, след това друго, и накрая гледаш - всичко блести."

"Молбата за помощ е проява на сила, а не на слабост. Много от нас са свикнали да разчитат само на себе си и за нищо да не търсят помощ. И все пак, опитайте се да го направите, вместо да се опитвате да се справите с всички проблеми със собствени сили и да се сърдите на себе си, че не успявате."

"Не чакайте момента, когато нещата ви ще са наред, ще отслабнете, ще намерите нова работа или ще започнете нова връзка. Започнете веднага и правете всичко, което зависи от самите вас."

"Единственото, което ни пречи да получаваме хубави неща в Живота, е, че не вярваме, че ги заслужаваме. Някога в детството сме научили, че не заслужаваме, и сме го повярвали. Сега е време да пуснете това убеждение да си отиде от вас."

"Пуснете миналото с любов, бъдете му благодарни, че ви е донесло това осъзнаване. Ако в главата ви е дошла негативна мисъл, просто й кажете "благодаря за участието и сбогом"."

"Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в Живота ти. Когато обичаш и приемаш себе си ви, всичко в Живота ти потръгва. Всеки ден поглеждай в огледалото и казвай на образа отсреща: "Аз НАИСТИНА те обичам! Теб! Точно теб!". С всеки ден ще става все по-лесно."

"Никога вече няма да имаме възможност да изживеем отново този ден, затова нека се насладим на всеки момент. Във всичко, което правим, има богатство и пълнота.
"

Novini.bg
28494 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Павел

2017.11.30 | 12:59

2
Чест и почитания към тази дама! Само правилни неща е казала.Четох и една от книгите и беше брилянтна.

2017.11.30 | 12:59

1
И Надка е дълбоко обичана, с малки седесарски пишки не се занимава.

Добави коментар

Водещи новини