Ди Каприо върна Оскара на Марлон Брандо заради мащабно разследване

  • 16 юни 2017 17:40

  • 48150
  • 1
Ди Каприо върна Оскара на Марлон Брандо заради мащабно разследване
© Gettyimages

Холивудският актьор Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една е върнал статуетката "Оскар", спечелена от Марлон Брандо, на американските власти, разследващи предполагаема схема за пране на пари на Малайзийски държавен инвестиционен фонд, предаде „Ройтерс”.

Актьорът е организирал връщането на други, неидентифицирани артикули, които е приел като подарък за благотворителен търг за фондацията си, подкрепяща различни екологични каузи, от хора, свързани с разследвания фонд 1MDB.

През юли миналата година срещу холивудската продуцентска компания "Ред Гранит" беше заведено гражданско дело по обвинение, че е използвала 100 милиона долара, отклонени от Малайзийския инвестиционен фонд за финансирането на филма "Вълкът от Уолстрийт" с участието на Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една, припомня БТА. През октомври актьорът съобщи, че сътрудничи на разследването и е готов да върне всички подаръци или дарения, ако се установи, че идват от съмнителни източници.

Статуетката "Оскар", спечелена от Брандо, е подарена на Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една от продуцентската компания "Ред Гранит" в знак на благодарност за работата му над "Вълкът от Уолстрийт". Американските правосъдни власти вчера са предприели действия за конфискуването и на две творби на Пикасо и Баскиа, за които се смята, че са купени с "прани" малайзийски пари и са подарени на Ди Каприо от сътрудници на "Ред Гранит". Все още не е ясно дали актьорът вече е върнал двете картини, както и снимка, направена от фотографката Даян Арбъс. Фотографията също фигурира в иска, подаден в четвъртък от американското правосъдно министерство.

Властите искат да бъдат конфискувани и вещи, свързани с други два филма, продуцирани от компанията "Ред Гранит" с пари, за които също се предполага, че са дошли от малайзийския инвестиционен фонд - "От глупав по-глупав 2" (2014) с Джим Кери и "Баща в излишък" (2015) с Уил Феръл.

Мая Йорданова
48150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hayabusa

2017.06.24 | 10:58

1
голем си леонардо ди путин,също и джони деп да се чувства поздравен (Y) :)

Добави коментар

Водещи новини