Бившият съветник на Тръмп по националната сигурност предлага да свидетелства в замяна на съдебен иму

  • 31 март 2017 07:13

  • 3836
  • 0
Бившият съветник на Тръмп по националната сигурност предлага да свидетелства в замяна на съдебен иму
© Gettyimages

Бившият съветник на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по националната сигурност Майкъл Флин предложи на ФБР и парламентаристите, разследващи връзките на приближени на американския президент с Русия, да свидетелства в замяна на съдебен имунитет, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от световните информационни агенции.

Предложението, отправено чрез адвоката на Флин към ФБР и комисиите по разузнаване в Камарата на представителите и Сената, за момента не е прието, уточнява на сайта си американският всекидневник, цитиран от БТА.

"Генерал Флин, разбира се, има какво да разкаже и много би искал да направи това, ако обстоятелствата го позволят", посочи комюнике адвокат Робърт Келнър. В него той отбелязва, че бившият съветник води разговори със специалните комисии по разузнаване в двете камари на Конгреса, но подробности не се съобщават.

Не е известно дали Флин е предложил да говори за специфични аспекти от времето, когато е работил за Тръмп, но фактът, че иска да си осигури имунитет, означава, че допуска, че може да си има неприятности с правосъдието, подчертава "Уолстрийт джърнъл".

Мая Йорданова
3836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини