11 щата съдят Обама заради транссексуалните тоалетни

  • 26 май 2016 17:41

  • 3365
  • 1
11 щата съдят Обама заради транссексуалните тоалетни
© GettyImages

Единадесет американски щата съдят правителството на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заради директивата му срещу дискриминацията на транссексуални ученици и студенти, пише "Монитор", цитирайки АП.

Директивата задължава държавните учебни заведения в САЩ да позволяват на транссексуалните ученици и студенти да ползват тези тоалетни и съблекални, които отговарят на избраната от тях полова принадлежност.

Правителството разпореди това, след като Северна Каролина прие закон, който изисква тоалетните в училищата да бъдат използвани според пола по рождение.

Съдебното дело е заведено от Тексас, Оклахома, Алабама, Уисконсин, Западна Вирджиния, Тенеси, Мейн, Аризона, Луизиана, Юта и Джорджия. Тези щати се обърнаха към федерален съд в Северен Тексас с искане да обяви директивата за противозаконна.

Ищците обвиняват федералните власти, че се опитват да превърнат учебните заведения в лаборатории за социални експерименти с голям обхват и действат против продиктуваните от здравия разум правила за защита на децата.

БТА
3365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър

2017.05.17 | 15:28

1
Потопа наближава.

Добави коментар

Водещи новини