Мит Ромни: Няма да се издигам за президент на САЩ

  • 06 февруари 2014 09:33

  • 1220
  • 0
Мит Ромни: Няма да се издигам за президент на САЩ
© gettyimages

Американският бизнесмен и политик-републиканец Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на заяви, че няма да се кандидатира на президентските избори в страната през 2016 г., съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки интервю на Си Ен Ен.

"Отговорът ми е: "не". Няма да се кандидатирам за президент", заяви Ромни, който преди време беше кандидат за поста, но загуби надпреварата с президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият през 2012 г. "Време е някой друг да поеме отговорността и аз ще подкрепя нашия кандидат", подчерта републиканецът. "Напълно съм уверен, че има хора, които имат по-големи шансове да станат кандидати на Републиканската партия и да бъдат следващият президент на САЩ".

По данни на социологическо проучване американците считаха Ромни за един от най-вероятните претенденти за участие в президентските избори от страна на републиканците, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини