Киев заплашва да направи атомна бомба, с която да удари Русия

  • 18 октомври 2024 12:44

  • 1392
  • 7
Киев заплашва да направи атомна бомба, с която да удари Русия
© Getty Images, архив

Украйна може да създаде ядрени оръжия в рамките на няколко седмици и да ги използва срещу руската армия, пише BILD, цитирайки неназован украински служител, работещ в областта на доставките на оръжия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14901

"Имаме материала, имаме знанията. Ако поръчката бъде дадена, ще ни отнеме само няколко седмици, за да направим първата бомба", казва той.

Пояснява се, че това изявление е направено преди няколко месеца на закрит брифинг, на който присъства кореспондент на BILD, предава "Труд".

Служителят уточнява, че подобен сценарий се смята за възможен, ако след края на сегашния конфликт Украйна не бъде приета в НАТО и последват нови действия от страна на руската армия. Западът трябва "да мисли по-малко за червените линии на Русия и много повече за нашите червени линии“, предупреди украинският представител.

Проучване: Ракетите HIMARS са основната причина за руските загуби в Украйна

BILD пише, че готовността на Киев за подобен сценарий се потвърждава от думите на Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. На среща с Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския той заяви, че "или Украйна ще има ядрени оръжия и тогава те ще станат наша защита, или ще трябва да се присъединим към някакъв съюз. Днес няма други ефективни съюзи освен НАТО“, уточни Зеленски.

След разпадането на СССР Украйна остана със значителен ядрен арсенал. През 1994 г. Украйна, Русия, САЩ и Великобритания подписаха Будапещенския меморандум. В съответствие с документа този арсенал беше ликвидиран, а в замяна ядрените сили се ангажираха да гарантират сигурността на Киев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1392 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.10.18 | 14:37

7
Haha izrode ste te vidime
а като пишете

2024.10.18 | 14:26

6
за будапещенския меморандум, не само от Украйна е взето ядреното оръжие разположено на територията й като република в СССР, а и от Беларус и Казахстан, те също са част от меморандума... така, че тая пропаганда си я заврете отзад п@плач гнусна
то така

2024.10.18 | 14:20

5
се прави атомна бомба .. щракаш с пръсти и готово хаха
ха,ха,ха

2024.10.18 | 12:48

2
Усрайна ще има атомна бомба, когато шизото блажев от Севлиево спре да пише, ШИЗО ЛАЙНАТА си в сайта!
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2024.10.18 | 13:18

4
Каквото и ти Блажев от Севлиево....ама що , не си пиеш хапчетата за шизофрения бе...не си малък вече на 49 години....

2024.10.18 | 13:17

3
Не ги мисли тая. Ти какво ще ядеш, след гъбата в московие?
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР

2024.10.18 | 12:46

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини