Американец се призна за виновен пред руски съд за участие в боевете в Украйна на страната на Киев

  • 30 септември 2024 12:39

  • 797
  • 3
Американец се призна за виновен пред руски съд за участие в боевете в Украйна на страната на Киев
© Getty Images

Американският гражданин Стивън Джеймс Хъбард пледира "виновен" пред московски съд по обвинения в наемническа дейност и призна, че е получавал пари, за да воюва за Украйна срещу Русия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14710

"Да, съгласен съм с обвинителния акт", посочи в залата 72-годишният Хъбард, цитиран от държавната осведомителна агенция РИА Новости.

Миналата седмица мъжът беше поставен в следствения арест за срок от шест месеца. Заплашен е от седем до 15 години затвор, ако бъде признат за виновен.

РИА отбеляза, като цитира думите на прокурора в съдебната зала, че в началото на войната през февруари 2022 г. Хъбард е сключил договор с подразделение от състава на Силите за териториална отбрана на Украйна в град Изюм, Средна Украйна.

Руски съд остави американеца, нападнал полицай, ще остане в ареста до 14 октомври

По данни на руското държавно обвинение са му били обещани 1000 долара на месец и са му били осигурени обучение, оръжие и боеприпаси. Хъбард е пленен на 2 април същата година от руските сили, допълва прокурорът по делото, цитиран от РИА.

Хъбард, жител на щата Мичиган, САЩ, десетилетия наред е работил като учител по английски в чужбина, разказа пред Ройтерс сестра му Патриша Фокс. Тя отрече брат ѝ да е бил наемник и добави, че той не е проявявал интерес да се бие в каквито и да било войни.

По думите ѝ той се преместил в Украйна през 2014 г. и известно време живял там с жена, като преживявал с малката си пенсия. 

Хъбард е един от десетте американци, намиращи се в момента в руски затвори, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
797 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЦИОНИСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ

2024.09.30 | 12:49

1
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !
ЦИОНИСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ

2024.09.30 | 12:52

3
Хитлер на 21и век - Нетаняху. Къде са евроатлантиците да събират оръжия за Ливан, ха ха, скриха се. Това ли е американската демокрация! Да убиеш лидер на дадена организация или държава е проява на отчаяние и безсилие. Все пак Израел използва целия модерен военно - въздушен арсенал на САЩ. Истинските ценности на демокрацията са : 1-о място е зачитането на човешките права, 2. Противопоставяне на расизма и дискриминацията на етно - религиозна основа, 3. Осъждане на терора, включително държавният, с лидери като Нетаняху и Хитлер. Арабският свят окупиран с американски военни бази, затова не могат да нападат Израел. Основната задача на мосад е да ликвидира всички противници на еврейската държава, принуждавайки за съдействие всички американски и европейски служби за сигурност чрез изнудване. Израел продължава да окупира Палестина и части от Ливан и Сирия. Палестина е окупирана от Израел вече 76 г. и през тези години палестинците водят борба за своето освобождение.
баба гицка

2024.09.30 | 12:49

2
Ако редовно духам на АХМЕД МУСА, дали американския ОКУПАТОР сащ, ще ми върне Македония?

Добави коментар

Водещи новини