Нараства броят на загиналите и на ранените в руския удар срещу Харков

  • 31 август 2024 12:09

  • 439
  • 7
Нараства броят на загиналите и на ранените в руския удар срещу Харков
©

Нараства броят на загиналите и на ранените при поразяването на 12-етажна сграда вчера с руска планираща бомба в украинския град Харков, обобщава Укринформ, като се позовава на местните власти.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14460

Загиналите са вече 7, а ранените са най-малко 97.  Сред жертвите има 14-годишно момиче, а сред ранените има 22 непълнолетни, каза ръководителят на местната военна администрация Олег Синегубов.

При удара сградата частично се е срутила, пише БТА.

От руска страна при украински обстрел петима души са загинали в Белгородска област, заяви областният управител Вячеслав Гладков, предаде ДПА. Ранените са най-малко 46. Сред тях има най-малко 7 деца.

Междувременно украинските власти съобщиха, че украинската противовъздушна отбрана е свалила през нощта 24 руски дрона. Те са били насочени по 8 украински области, предаде Ройтерс. В допълнение 25 дрона "Шахед", изстреляни от руските сили по украинска територия са паднали сами, а три дрона са се отклонили към Русия и Беларус. Няма данни за ранени и убити или за големи щети при тази атака.

В редица украински области беше обявена въздушна тревога. Тя продължи в Киев около 4 часа, където това беше четвъртата атака с дронове за тази седмица. Всички дронове, отправени тази нощ от Русия към украинската столица, са били прехванати от украинските сили, допълва Укринформ. 

В Черкаска област отломки от свалени дронове са повредили частни къщи, допълва агенцията.

Расте броя на жертвите и ранените от руския ракетен удар по Харков

Руските сили също така са изстреляли и пет ракети по време на атаката, съобщиха украинските сили, без да предоставят повече подробности за тази част от нападението, предаде Ройтерс.

Междувременно Иран отхвърли твърденията на Украйна, че генерал от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция участва в Русия в подготовката на руски военнослужещи да боравят с дронове, които да се използват в Украйна, предаде ТАСС.  Говорителят на иранското външно министерство Насер Канани определи тези твърдения от страна на украински представители като необоснователни, се казва в изявление на иранското външно министерство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
439 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.08.31 | 14:04

7
пияните терористи от руслямистан могат да воюват само срещу цивилното население. така са правели през 1. и 2. световна, в Унгария, Чехия , Афганистан, Чечня, Сирия, Либия и т.н .и т.н.! На фронта, при мъжете, ядът само лобут и го поемат до сливиците.
боко циганина

2024.08.31 | 13:43

6
шиши мангото лапай дулото

2024.08.31 | 12:35

4
МНОГО БИЛИ ГЛУПАВИ ТЕЗИ РУСНАЦИ. СВАЛЯТ ИМ ВСИЧКИ ДРОНОВЕ,А ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГИ ХВЪРЛЯТ. ЗАЩО ЛИ ТОГАВА В УКРАЙНА СЕ ОПЛАКВАТ О РАЗРУШЕНИЯ?
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2024.08.31 | 12:38

5
Всичко е Соросоидна пропаганда и лъжи!
трепане на укросвинята

2024.08.31 | 12:15

1
ТРЕПАНЕ ДО КРАК!
СЛАВА на РУСИЯ !!!

2024.08.31 | 12:19

3
Киевската нацистка клика губи войната. Фронта на Д.о.н.б.а.с се руши па макар и бавно. Нападението на руска територия е отчаян опит да забавят темпото на руснаците на Д .о .н. б .а с. Поне докато започнат дъждовете. Самоубийствена мисия. Руснаците ги избиват като насекоми. А ефекта за отклонение на руски сили е никакъв. Тя просто разполага в пъти повече жива сила и техника от хохол. На киевското кокаиново жуже примката е вече на врата. За тази глупост хохлите ще го обесят поне 5 пъти.
УКРАИНСКИ ФАШИСТИ

2024.08.31 | 12:19

2
Ако човешките загуби на Украйна са по 2000 на ден, а те значително ги превишават това означава 60 000 на месец. Това е корпус и половина, защото един стандартен войскови корпус е от 40 000 човека. Насреща няма попълнения. Украйна не успява и 20 000 нови войници да УЛОВИ по улиците. Това означава, че чистата загуба за армията им е по 40 000 човешки единици на месец. За една година това прави 480 000 загуби! В момента задействаната украинска армия е около 600 000. В края на октомври украинската армия ще е загубила 180 – 200 000 войника, т.е. 30% от армията си. Как ще поддържа този голям фронт? Ако Украйна продължи войната до края на декември, означава да изгуби половината си армия.Ако сега спре ВО нито Одеса, нито Харков ще минат под руско влияние. Колкото повече украинците протакат войната, ще става по-малка армията им. Руснаците намаляват армията им и така те нямат начин да защитават нито Харков, нито Одеса. Когато двата града минат в руски ръце, ще означава изключително тежки последствия за Украйна. Защото без излаз на море, тя няма да представлява този интерес за Запада, който представлява в момента.

Добави коментар

Водещи новини