Путин е в Чечения за първи път от 2011 г.

  • 20 август 2024 22:09

  • 1668
  • 20
Путин е в Чечения за първи път от 2011 г.
© kremlin

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 пристигна тази вечер в Чечения - руска република в Сверен Кавказ, управлявана с желязна ръка от неговия съюзник Рамзан Кадиров, която не е посещавал от 2011 г. насам, съобщава БТА.

„Руският президент Владимир Владимирович Путин пристигна в Чеченската република. В рамките на това посещение е планирана богата програма“, заяви Кадиров в "Телеграм".

Руската държавна телевизия показа кадри от пристигането на Путин, който слезе от хеликоптер и беше посрещнат на летището от Кадиров и най-близките му помощници.

Путин посети Беслан за първи път след кървавата баня в училище в града преди 20 г.

„Хората ще бъдат щастливи. Те ще се радват, че президентът е пристигнал в републиката. За нас това е стимулиращо, прилив на енергия. Това е голяма радост“, каза Кадиров пред журналисти.

По думите на чеченския лидер, Путин е започнал визитата си с посещение на гроба на неговия баща и предшественик начело на Чечения, Ахмат Кадиров, който беше убит при атентат на ислямистки бунтовници през 2004 г.

Посещението на Путин в Чечения следва посещението му в Беслан в Северна Осетия, друга руска република в Северен Кавказ, което се състоя по-рано днес. Там руският президент отдаде почит на жертвите на кървавата заложническа криза в училище през 2004 г., предизвикана от чеченски бунтовници

През 90-те години на миналия век и през първото десетилетие на настоящия Чечения преживява два кървави конфликта, в които руските федерални сили се изправят срещу сепаратистки ислямистки бунтовници.

От 2007 г. насам тази руска република се управлява от Рамзан Кадиров, чиито сили за сигурност са обвинявани в множество нарушения на правата на човека.

Посещението на Путин идва, след като на 6 август украинските сили започнаха изненадваща офанзива в руската гранична Курска област, завземайки десетки населени места. Чеченски сили от батальона "Ахмат" са разположени също в района на Курск, за да се противопоставят на тази украинска офанзива.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1668 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 22:42

5
На Торецко направление постепенно се оформя "котел“ източно от населеното място Ню Йорк. Руските войски там напредват в Ню Йорк, Дружба, Северное и Железное, се казва в сводка на украинския военно-аналитичен Telegram канал Military analytics. На Покровско направление руснаците са превзели Желанное и Орловка, а също така са настъпили в Николаевка и Журавка, наближавайки Новогродовка.

2024.08.21 | 00:12

20
И къде точно настъпва укрофашиста. Само към гробищата. К,у,р,с,к,а облат е покрита с трупове на укрофашистките окупатори. Лили, я кажи колко подвижни крематориума довлякоха хохлите в Суми. Или не ти дават.
К. ур(ск ) за п.уткин

2024.08.21 | 00:11

19
Е.бй си п.уткината майчина невменяем руслямистански психопате.
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 23:54

18
Президентът на САЩ Джо Байдън нареди на Пентагона едновременно да се подготви за възможни ядрени сблъсъци с Русия, Китай и Северна Корея.
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 23:52

17
поред наблюдатели на чешкото издание Форум24 сривът на украинската отбрана в Д,о,н,б,а,с ще позволи на руската армия да превземе стратегически важния град П,о,к,р,о,в,с,к. „Украинският фронт в ДНР, въпреки събитията на други места, се разпада“, съобщават наблюдателите. Авторите отбелязват, че части на руските въоръжени сили вече са се приближили до ключовия град в ДНР. Ако украинските въоръжени сили загубят П,о,к,р,о,в,с,к, това ще изложи на риск други селища, държани от украинската армия. Изданието смята, че успехът на руската армия в този участък от фронта ще позволи на руските въоръжени сили да въведат в боя механизирани части, които ще могат да заобиколят всички украински укрепления в ДНР от север. Евентуалното превземане на Покровск е наречено в чешкото издание "най-големият стратегически успех на текущата руска офанзива".
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 23:50

16
Според наблюдатели на чешкото издание Форум24 сривът на украинската отбрана в Донбас ще позволи на руската армия да превземе стратегически важния град Покровск. „Украинският фронт в ДНР, въпреки събитията на други места, се разпада“, съобщават наблюдателите. Авторите отбелязват, че части на руските въоръжени сили вече са се приближили до ключовия град в ДНР. Ако украинските въоръжени сили загубят Покровск, това ще изложи на риск други селища, държани от украинската армия. Изданието смята, че успехът на руската армия в този участък от фронта ще позволи на руските въоръжени сили да въведат в боя механизирани части, които ще могат да заобиколят всички украински укрепления в ДНР от север. Евентуалното превземане на Покровск е наречено в чешкото издание "най-големият стратегически успех на текущата руска офанзива".
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 23:49

15
Според наблюдатели на Вашингтон Пост активното настъпление на руската армия в Дон-бас показва провала на стратегията на Киев в района на К,у,р,с,к. Според анализатори стабилното напредване на Русия показва възможна слабост в стратегията на Киев, тъй като надеждите му за ограничаване на руските успехи на изток все още не са оправдани“, съобщават наблюдателите. В интервю за изданието военният експерт Франц-Щефан Гади каза, че общата картина на военните действия в зоната на специалната операция изглежда доста тревожна. Той отбеляза, че руските въоръжени сили все още имат стратегическо предимство в жива сила и огнева мощ пред украинските въоръжени сили. Според Гади основният въпрос сега е какви резерви е прехвърлила украинската армия в района на К,у,р,с,к. Той смята, че това са силите, които ще липсват на украинските въоръжени сили, за да задържат Покровск.
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 23:49

14
Според наблюдатели на Вашингтон Пост активното настъпление на руската армия в Дом-бас показва провала на стратегията на Киев в района на К,у,р,с,к. Според анализатори стабилното напредване на Русия показва възможна слабост в стратегията на Киев, тъй като надеждите му за ограничаване на руските успехи на изток все още не са оправдани“, съобщават наблюдателите. В интервю за изданието военният експерт Франц-Щефан Гади каза, че общата картина на военните действия в зоната на специалната операция изглежда доста тревожна. Той отбеляза, че руските въоръжени сили все още имат стратегическо предимство в жива сила и огнева мощ пред украинските въоръжени сили. Според Гади основният въпрос сега е какви резерви е прехвърлила украинската армия в района на К,у,р,с,к. Той смята, че това са силите, които ще липсват на украинските въоръжени сили, за да задържат Покровск.
п.уткинчо до долния

2024.08.20 | 23:46

13
не знам какво къде се оформя, ама в чечня се заформя яко е.бане за п.уткин! бункерната путя трябва да лиже г,ъзъ на рязан карабинов и да му го поема барабар с нас.раните м.ъдя! ХАХАХАХА
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 23:46

12
Положението на подразделенията на украинската армия в ДНР се влоши, след като киевското ръководство използва наличните си ресурси за нападение върху района на К,у,р,с,к, съобщава Файнэншл Таймс. „Един командир на украинска артилерийска бригада... каза... че една от причините за руското настъпление е, че Киев насочва оскъдните си ресурси на север“, се посочва в публикацията. Авторите на статията отбелязват, че в атаката срещу района на К,у,р,с,к участват украински военнослужещи от около двадесет подразделения на украинските въоръжени сили. Освен това някои от тях е трябвало да бъдат в резерв, допълва изданието. Според високопоставен украински служител, запознат с военните операции, отбраната на украинските въоръжени сили в ДНР „се е пропукала“ няколко дни преди нахлуването в граничния район на К,у,р.с,к. Въоръжените сили на Русия постигнаха „тактически успех“ в Доне-цкото направление и ако ситуацията не се промени, там са вероятни нови успехи на руската армия, смята той.
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 23:42

11
„Превземането на Покровск е въпрос на близко бъдеще, а Торецк изживява последните си дни. Отвъд Покровск има пряк път към Павлоград, където изобщо няма укрепления, а след това Днепър (Днепропетровск)“, каза днес депутатът от Върховната рада на Украйна Маряна Безуглая. Преди ден Владимир Зеленски и главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски бяха в Днепропетровск, където обсъдиха ситуацията в Покровското направление на фронта. Сирски също каза днес, че ситуацията за украинските въоръжени сили по цялата линия на бойно съприкосновение е много тежка.
К.ур за п.уткин

2024.08.20 | 23:39

9
не знам какво къде се оформя, ама в чечня се заформя яко е.бане за п.уткин! бункерната путя трябва да лиже г,ъзъ на рязан карабинов и да му го поема барабар с нас.раните м.ъдя! ХАХАХАХА

2024.08.20 | 23:42

10
„Превземането на Покровск е въпрос на близко бъдеще, а Торецк изживява последните си дни. Отвъд Покровск има пряк път към Павлоград, където изобщо няма укрепления, а след това Днепър (Днепропетровск)“, каза днес депутатът от Върховната рада на Украйна Маряна Безуглая. Преди ден Владимир Зеленски и главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски бяха в Днепропетровск, където обсъдиха ситуацията в Покровското направление на фронта. Сирски също каза днес, че ситуацията за украинските въоръжени сили по цялата линия на бойно съприкосновение е много тежка.

2024.08.20 | 23:37

8
Нека дойде и в Болгарии!

2024.08.20 | 23:21

7
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.08.20 | 22:44

6
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
к а т и л а е к е н е ф

2024.08.20 | 22:40

4
Победата на РУСИЯ е сигурна и близка ! Украйна няма да съществува , а населението което е останало , ще бъде превъзпитано в дух на руски патриотизъм ! Никакъв нацизъм и педализъм , а бачкане на село , на полето за самоизхранване !
К.ур за КАТИЛА

2024.08.20 | 22:34

3
Ако човешките загуби на Украйна са по 2000 на ден, а те значително ги превишават това означава 60 000 на месец. Това е корпус и половина, защото един стандартен войскови корпус е от 40 000 човека. Насреща няма попълнения. Украйна не успява и 20 000 нови войници да УЛОВИ по улиците. Това означава, че чистата загуба за армията им е по 40 000 човешки единици на месец. За една година това прави 480 000 загуби! В момента задействаната украинска армия е около 600 000. В края на октомври украинската армия ще е загубила 180 – 200 000 войника, т.е. 30% от армията си. Как ще поддържа този голям фронт? Ако Украйна продължи войната до края на декември, означава да изгуби половината си армия.Ако сега спре ВО нито Одеса, нито Харков ще минат под руско влияние. Колкото повече украинците протакат войната, ще става по-малка армията им. Руснаците намаляват армията им и така те нямат начин да защитават нито Харков, нито Одеса. Когато двата града минат в руски ръце, ще означава изключително тежки последствия за Украйна. Защото без излаз на море, тя няма да представлява този интерес за Запада, който представлява в момента.

2024.08.20 | 22:28

2
България в БРИКС!
аз

2024.08.20 | 22:20

1
там да си остане, студен - има кой...

Добави коментар

Водещи новини