Елитни военни от Северна Корея заминаха на обмен в Русия

  • 09 юли 2024 08:51

  • 992
  • 22
Елитни военни от Северна Корея заминаха на обмен в Русия
©

Севернокорейска елитна военна тренировъчна делегация замина на посещение в Русия, информира Ройтерс. Това е първият военен обмен между двете страни, откакто техните лидери подписаха пакт за военно сътрудничество.

Ким Геум Чол, президент на военния университет Ким Ир Сен, ръководи делегацията. Държавната информационна агенция KCNA не посочва, каква е целта на посещението.

Наречен на основателя на държавата, университетът е тренировъчна база за елитни военни офицери. Лидерът на страната Ким Чен Ун го посещава, след като е учил в Швейцария, докато е бил подготвян за трети лидер на страната.

Северна Корея в Русия отчетоха визити на рекорден брой високопоставени служители през изминалата година, включително посещението на руския президент Владимир Путин в Пхенян през юни.

На срещата си на върха Путин и Ким подписаха договор за всеобхватно стратегическо партньорство, който включва споразумение за взаимна отбрана, което според Ким се равнява на съюз.

Чиновниците в Северна Корея вече носят значки с лика на Ким Чен-ун

Изключително публичното развитие на военните връзки на двете страни тревожи служители в Сеул и Вашингтон, които сочат доказателства за доставки на оръжия от Севера за Русия за използване срещу Украйна и смятат, че Пхенян може да получава неизвестна помощ от Москва. Двете страни отричат ​​всякакви оръжейни сделки.

Последвайте канала на

Калина Христова
992 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
USSR

2024.07.09 | 21:26

22
Специалистът от разузнаването припомни и интересни съвпадения - след атаки срещу руски транспортни или енергийни съоръжения на Запад "горят военни заводи или дерайлират влакове, превозващи опасни товари“.
USSR

2024.07.09 | 21:21

21
Според разузнавача ситуацията може да се раздели на две части. В случая със Севастопол руските въоръжени сили вече нанесоха ответен удар: те проследиха и унищожиха HIMARS с чужд военен персонал, който изстреля ATACMS с касетъчни бойни глави. След това Москва ще действа в отговор и за назидание, асиметрично, но много болезнено.
USSR

2024.07.09 | 21:15

20
Масираният ракетен удар по Киев не е "отговор“ на Русия за убийството на цивилни на плажа в Севастопол. Такъв все още предстои, увери специалистът по разузнаване Георгий Рипер пред кореспондент на изданието Pravda.ru. "Министерството на отбраната вече обяви, че ударът е нанесен с цел унищожаване на военно-техническата инфраструктура на заводите – двигателите на войната, както и в отговор на атаки срещу гражданска енергийна инфраструктура. Русия също не удря градове в отговор на атаки срещу градове“, увери Рипер.
USSR

2024.07.09 | 19:14

19
Масираната руска атака срещу Украйна ще увеличи страховете, че Киев няма да спечели войната, пише редакторът по сигурността и отбраната на Sky News Дебора Хейнс. Авторът отбелязва, че вътрешни лица от военните са очаквали руският президент Владимир Путин да започне някаква нова атака срещу Украйна преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон тази седмица, "за да доминира в дневния ред“. "Баражът от ракетни удари в понеделник подхранва страховете сред някои законодатели в съюзническите страни, че Киев не може да спечели и трябва да бъде принуден да сключи някакво мирно споразумение, като се има предвид, че Русия не показва признаци да отстъпва“, се казва в статията.
USSR

2024.07.09 | 19:07

18
Въпреки че от командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обявиха, че са свалили 11 от 13 изстреляни руски ракети Х-101 срещу Киев, очевидци от Киев публикуваха в Telegram видео от попадението на шест поредни ракети от този вид по завода "Артем“ в украинската столица.
Nazi SS

2024.07.09 | 16:20

17
НАТО и САЩ могат да смачкат тия северно корейски жалки лаинари насрани за един ден и да се исерът върху северно корейските руини ха ха ха.
Ukraina55

2024.07.09 | 16:16

16
Насраните северно корейски лаинари доидоха във насраната жалка руска измет да правят оргии и да се шибат във насраните анали ха ха ха.

2024.07.09 | 15:43

15
Северна Корея може да превземе цяла Европа и да заличи напълно САЩ. Те имат втората по численост армиия след Китай.

2024.07.09 | 10:00

14
"Евроатлантиците" се осират от страх.
Няма лошо :)

2024.07.09 | 09:39

13
И на тях им се ловуват диви ук.росви.не :)

Добави коментар

Водещи новини