Зеленски: Ще загубим войната без подкрепата на САЩ

  • 07 април 2024 19:50

  • 3012
  • 51
Зеленски: Ще загубим войната без подкрепата на САЩ
© Getty Images

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога предупреди днес, че страната му ще загуби войната с Русия, ако поисканата от президента на САЩ Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда долара остане блокирана в Конгреса заради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, предаде Франс прес, цитирани от БТА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14017

"Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната", заяви Зеленски със сериозен тон по време на видеоконферентен разговор с посланици от правителствената платформа за набиране на средства "Юнайтед24".

"Без подкрепата на Конгреса ще ни е трудно да не спечелим или дори да оцелеем" като държава, допълни украинският президент. "Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати", предупреди Зеленски, като посочи, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 г., тогава може използва активно ядрена заплаха, за да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 млрд. долара е блокиран в Конгреса от миналата година заради разногласията между демократите и републиканците, а през ноември в САЩ предстоят президентски избори. 

Приемането му зависи от добрата воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отказват да разгледат текста в този му вид поради различия относно регулирането на миграцията в САЩ, посочва АФП.

На фона на недостига на боеприпаси, който изпитват украинските въоръжени сили, руската армия постигна в последно време известни успехи. Тя вече е в покрайнините на важния град Часов Яр, в източната Донецка област, призна днес близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал "DeepState".

Украйна може да очаква скоро значителни оръжейни доставки от САЩ и Европа

Украинският военен говорител Олег Калашников каза, че всички руски атаки в посока Часов Яр днес са били отбити. "Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища", предупреди в същото време той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3012 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар

2024.05.25 | 07:56

51
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­­м­­­о­­м­­­и­­ч­е­т­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­­ч­а­к­в­а­­т ­­-­ X­­1­8­­­.­F­U­N
НЯМА КАК ДА СИ ПАТРИОТ И ДА НЕ МРАЗИШ РАШИСТИТЕ

2024.04.09 | 11:49

50
Защо Путин се стархува от американските ядрени ракети ''B61-12 Гравитационни'' ядрени ракети? ЗАПИТАЙТЕ СЕ РУСОФИЛИСТИЧНИ МАЛОУМНИЦИ! Ама разбира се, че не знаете какво е това, руска ви майчина неука и проста! СЛАВА УКРАИНИ!
НЯМА КАК ДА СИ ПАТРИОТ И ДА НЕ МРАЗИШ РАШИСТИТЕ

2024.04.08 | 16:01

49
Анализаторите на DeepState са направили проверена видеокомпилация на резултатите от атаките на окупаторите срещу населеното място Терни, където руснаците губят жива сила и техника в продължение на месеци. Показани са десетки поразени и унищожени превозни средства, както и унищожаването на руския брониран щурмови отряд от равномерна колона - директно в хода на унищожаването. Безславната смърт на руските окупатори, дошли в чуждата страна с очакването да спечелят пари и да получат нови впечатления от живота.
Анонимен

2024.04.08 | 11:24

48
Западната техника се оказа боклучава както прехвалените икономики на Запада едни хартиени изделия със лъскав целофан а вътре пълно шайзе! Усрите врещят мърляви и гладни и се молят за надеждна съветска техника!
Анонимен

2024.04.08 | 11:22

47
Зеления отправил апел към всички обедняващи евродържави да му изпратя т фекалки със евтини маркучи за да връхлетят мощната руска артилерия която пепели немощната му армия! Щели да пръскат и врещят като кози за да уплашат злите руснаци
Анонимен

2024.04.08 | 11:20

46
Днес предстои превземането на Часов Яр! Тълпите окъсани дрипльовци от ВСУ проклинат на хранения Зеленски ,че ги хвърли да умрат за новата му къща в Лондон и за нови памперси на дядя Бидонев!
Анонимен

2024.04.08 | 11:19

45
Войната вече е загубена! Тъжни литаври свират гробовни маршове във Киев! Хоругви от трупове летят към масови гробища!Зеления изтри цели поколения усри!16 милиона избягаха!Предстои разгром на ВСУ!

2024.04.08 | 10:12

44
"Орбан, махай се!" – по улиците на Будапеща отново има масови демонстрации срещу проруския премиер. Изглежда, че унгарците си спомниха за достойнството си и как са се борили срещу съветските окупатори в Будапеща през късната есен на 1956 г.
Ukraina55

2024.04.08 | 09:31

43
Със подкрепата на НАТО и САЩ Украина ще размаже руската измет жалка насрана и ще я превърне на тор и лаина по земята руската измет насрана ха ха ха.
Аха

2024.04.08 | 08:07

42
И с подкрепата на САЩ и на Нато, пак ще загубиш, наркоман скапан!!

Добави коментар

Водещи новини