Велизар Шаламанов: Има проблем в предоставянето на военна помощ за Украйна

  • 02 март 2024 18:15

  • 2222
  • 0
Велизар Шаламанов: Има проблем в предоставянето на военна помощ за Украйна
© Булфото (архив)

„Има проблеми в предоставянето на военна помощ за Украйна, но те са в координацията между различни министерства и механизма за планиране на такъв тип сложни операции, включително във взаимодействие с нашите съюзници. Това може да бъде преодоляно. Не смятам, че оценката на дейността на българския военен министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за може да бъде градена във връзка с предоставяне на помощта за Украйна”. Това заяви бившият военен министър Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13420

Той бе категоричен, че Тагарев има амбициозна управленска програма, която трябва да демонстрира постигане на резултати в комплектоване на нашата армия със способни военнослужещи, както и развитие на предната територия на НАТО на наша територия.

„Намаляване на американската помощ за Украйна води до отслабване капацитета на страната за отпор на руската агресия. Но има събуждане в Европа, че трябва да има повече помощ за Украйна и че континентът трябва да се замисли за увеличение на способностите за отбрана. Все повече трябва да гледаме към Париж, Берлин, Лондон и към София. Отбраната е отговорност на всички нас, включително и на София”, категоричен бе бившият военен министър.

Относно думите на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, че може да се стигне до изпращане на войници от страните от Европа в Украйна, Шаламанов смята, че това е „стъпка напред”. Според него така Макрон е заявил, че Европа не може да допусне Украйна да загуби тази война.

„Ако Украйна загуби, заплахата за континента нараства. Да не забравяме, че след излизането на Великобритания, Франция е единствената ядрена сила в ЕС и с много опит по целия свят в сферата на сигурността и отбраната. Това може да е възможност на президента Макрон да демонстрира лидерство в сферата на отбраната, на сигурността. Този опит на президента Макрон е планиране по сценарии. Когато изключим който и да е сценарий, може да бъдем изненадани. Основният проблем на Европа, че в тези 24 години на ХХI век бе изненадвана няколко пъти и то стратегически”, каза още Шаламанов.

Руска атака с дрон частично срути жилищна сграда в Одеса

Последвайте канала на

Novini.bg
2222 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини