Русия твърди, че е отблъснала десант на украински командоси в окупираната Херсонска област

  • 29 февруари 2024 14:07

  • 812
  • 8
Русия твърди, че е отблъснала десант на украински командоси в окупираната Херсонска област
© Getty Images

Руската армия съобщи днес, че е отблъснала десант на украински специални части в окупираната южна Херсонска област, като твърди, че е убила "до 25 украински военнослужещи" и е пленила един – твърдение, частично потвърдено от Украйна, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13562

Руското министерство на отбраната съобщи в изявление, че неговите сили "са унищожили украинска диверсионна група от 73-тия морски център на Силите за специални операции на военноморските сили на Киев, която се е опитала да дебаркира с бързи моторни лодки" близо до Тендровския провлак, разположен по протежение на окупираната част от украинската Херсонска област.

"След кратка битка четири от лодките на десантната група бяха унищожени и потопени, а петата се върна обратно", добави министерството.

"Загубите на врага възлизат на 25 украински военнослужещи. Един военнослужещ е бил пленен", съобщават от руската армия.

В публикувано снощи изявление украинските специални сили съобщиха също, че бойци от 73-тия морски център за специални операции са "геройски загинали по време на бойна мисия". В изявлението не се съобщава броят на загиналите, нито датата и мястото на смъртта им.

От специалните сили просто обясниха, че войниците са били убити, докато са прикривали "изтеглянето на основните сили на групата", които са "изпълнявали специална мисия".

Русия заяви, че войските ѝ не дават на украинските сили да преминат Днепър

Каналът "Рибар" в "Teлеграм", който е близък до руската армия и се следи от повече от два милиона души, твърди, че група украински командоси се е опитала вчера да дебаркира на Тендровския провлак.

Според същия източник украинските войници са пристигнали с пет гумени лодки, три от които са били потопени от руския огън, една е заседнала на плитчина,  а още една се е върнала обратно и е успяла да избяга.

Според "Рибар" на борда на заседналата лодка са били убити четирима украински войници, а един е бил ранен. 

Каналът "Два майора", който също е близък до руската армия, публикува снимки, на които се виждат телата на няколко души във военни униформи на борда на малка лодка. АФП не е в състояние да потвърди автентичността на тези снимки.

От месеци Украйна се опитва да премине река Днепър, чийто ляв (източен) бряг в Херсонска област е окупиран от руската армия. През 2023 г. украинските сили успяха да установят най-малко един плацдарм край село Кринки, по на север, но той така и не позволи на силите на Киев да напреднат на юг.

Този месец руският президент Владимир Путин и назначеният от Москва губернатор на Херсонска област Владимир Салдо заявиха, че руската армия напълно е възстановила контрола си над Кринки, но украинските власти отричат това, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
812 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.29 | 17:42

8
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Емѝ...трахнут меня в ЖОПА-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТ

2024.02.29 | 17:18

7
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌

2024.02.29 | 17:09

6
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
Емѝ...патриот анален съм -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.02.29 | 16:53

5
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌
Емѝ...ЯМ си изпражненията от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.29 | 16:50

4
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Ukraina 55

2024.02.29 | 16:38

3
Тия глупости ,който пиша в сайта са за мое успокоение след розавите хапчета...така ми казват санитарите от Ловешкия затвор......АААААХХ......МЯУУУ.....ПРЪЦ.......

2024.02.29 | 16:28

2
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
Ukraina55

2024.02.29 | 15:38

1
Одблъснала руската измет украински командоси във херсонска област която е украинска.Лъжите на руската измет кремалска краи нямат насраните руски лаинари.Добре че никои не вярва на насраните руски лаинари вонящи.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини