Сергей Лавров ще посети Турция на 1-2 март за участие в дипломатически форум

  • 28 февруари 2024 13:06

  • 214
  • 2
Сергей Лавров ще посети Турция на 1-2 март за участие в дипломатически форум
© Getty Images

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи ще посети Турция на 1-2 март, за да участва в Международния дипломатически форум в Анталия и да проведе разговори с турския си колега Хакан Фидан. Това съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

"На 1-2 март ръководителят на руското външно министерство ще посети Турция по покана на министъра на външните работи на Република Турция за участие в дипломатическия форум в Анталия. Предвидени са разговори между ръководителя на руското външно министерство и турския му колега, като по време на срещата се планира да бъде обсъден широк кръг от въпроси, на първо място - състоянието и перспективите на двустранното сътрудничество", заяви говорителката.

Лавров пристигна във Венецуела, където ще се срещне с президента Николас Мадуро

Захарова изтъкна, че на срещата ще бъде обсъдено сътрудничеството в областта на енергетиката, сигурността, банковото дело и туризма. Тя допълни, че ще има задълбочен обмен на мнения по въпроси от регионалния и международния дневен ред, включително настоящата ситуация в Украйна, Южен Кавказ и палестинско-израелския конфликт, както и уреждането на ситуацията в Сирия и Либия.

"Очаква се по време на разговорите да бъде изработен и график на двустранните контакти на различни равнища", заяви още тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
214 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:36

2
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­­­и­­­ ­­­м­­­о­­м­и­­ч­е­­т­­­а­­ ­­в­и­­ ­­­о­ч­­а­­­к­­­в­­­а­­т ­­­-­ X­­­1­­­8­­­.­F­U­N
Емѝ...ЯМ си изпражненията от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.28 | 15:33

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини