Руски хакери са ударили правителствени сайтове в Белгия

  • 21 февруари 2024 10:49

  • 242
  • 1
Руски хакери са ударили правителствени сайтове в Белгия
© Pixabay

Руски хакери са поразили сайтове на правителството и парламента в Белгия, включително страницата на премиера Александер де Кро, съобщиха местни медии. Уточнява се, че за няколко часа вчера следобед някои от сайтовете временно са били недостъпни, или са зареждали трудно.

Албания: Подкрепяни от Иран хакери извършиха атака срещу статистическия институт на страната ни

Отговорност за тези действия е поела групата “NoName057(16)”, която и по-рано е правилал опити за спирането на белгийски официални страници в интернет. Групата е обяснила, че действията й са свързани с предоставяната от Белгия помощ за Украйна.

По данни на белгийските служби за киберсигурност атаката е продължила няколко часа. Отбелязва се, че подобни действия зачестяват в последните месеци и са свързани с претоварване заради прекомерния брой на посещенията на засегнатите страници до степен, че системите да блокират.

Последвайте канала на

Нора Виткова
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ- АТИЛА

2024.02.21 | 10:58

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини