Кондукторка изхвърли котка от влак, 280 000 души поискаха уволнението ѝ с петиция

  • 22 януари 2024 08:32

  • 1025
  • 3
Кондукторка изхвърли котка от влак, 280 000 души поискаха уволнението ѝ с петиция
© Novini.bg/ Canva

Руският държавен жп оператор се извини, след като кондуктор изхвърли котка от пътнически влак при минусови температури, предаде ДПА. 

След дълго търсене с помощта на стотици доброволци котката Туикс бе намерена мъртва, съобщи нейният стопанин, цитиран от руски медии. Шокирани руснаци пуснаха петиция в платформата charge.org, като призоваха руската държавна железница да уволни служителката, а петицията вече е събрала повече от 280 000 подписа. 

Служителката във влака грешно е помислила, че Туикс е бездомно животно, което се е качило във влака на гарата в западния град Киров, съобщи руската железница. Компанията каза, че съжалява за случилото се и че ще промени процедурите си. Отсега нататък безпризорните животни във влаковете ще се предават директно на персонала на гарата. След това служителите ще потърсят стопанина или ще настанят животното в приют.

Изверг уби с ритници котка на оживена улица в Бургас

Рукият жп оператор каза, че служителката на влака от Екатеринбург до Санкт Петербург е попитала пътниците дали животното си има стопанин, но никой не е отговорил. 

"Пътниците забелязаха, че котката обикаля из влака без надзор", се казва в изявлението на руската железница, цитира БТА.

Тогава кондукторката изхвърлила животното навън, защото подозирала, че стопанинът ѝ вероятно може да потърси котката около близката гара. Пътникът, който вероятно е бил заспал, съобщил на персонала във влака, че котката липсва чак 10 часа след потеглянето от Киров. Според руския жп оператор това се е случило на 11 януари. 

След дни търсене бе съобщено днес, че Туикс е открит мъртъв в снега вчера сутринта на около 1 километър от гарата в Киров. Причината за смъртта не е известна. Железницата все пак уточни, че в Русия пътниците трябва да носят домашните си любимци в клетка, когато пътуват.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1025 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.22 | 11:53

3
Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства и го купувам тук-----> use.my/zf32
Тенев

2024.01.22 | 09:40

2
Аз пък драх котки на живо. И?
Емѝ...Духам на много грозен циганин76-МИРОСЛАВ БЛА

2024.01.22 | 09:31

1
ИМАМ КЛИП , КАК ПРАВЯ 16 000 МИНЕТА НА ЛЮЛЯКА...ДРУГИ КАК ДУХАМ НА ЛЕВСКИ, РАКОВСКИ И БОТЕВ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР-ЛУДНИЦА..✌

Добави коментар

Водещи новини