Русия ще произведе президентски избори и в четирите обявени за анексирани украински области

  • 11 декември 2023 15:49

  • 973
  • 3
Русия ще произведе президентски избори и в четирите обявени за анексирани украински области
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

На предстоящите президентски избори в Русия през март ще се гласува и в четирите области в Украйна, които миналата година Москва обяви за своя територия, съобщи днес руската централна избирателна комисия, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14006

Украйна вече заяви, че каквито и да било избори в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област ще бъдат невалидни и че Киев ще предприеме наказателно преследване срещу всеки наблюдател, който бъде изпратен да следи гласуването.

Президентските избори в Русия бяха насрочени за 17 март

Възможността на Москва да произведе избори в т. нар. "нови територии" е от съществено политическо значение за Кремъл. Тя обаче поставя предизвикателства в областта на логистиката и сигурността, тъй като руските войски контролират четирите района само частично. В контролираните от Москва територии е обявено военно положение. Обявеното от Русия присъединяване на тези територии миналата година, седем месеца след нахлуването ѝ в Украйна, бе отхвърлено като незаконно от Киев и от повечето страни в Общото събрание на ООН.

На 8 декември президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 потвърди в коментар при награждаването на руски войници, сражавали се в Украйна, че ще се кандидатира отново за президент на изборите през март догодина, на които се предполага, че няма да има сериозна конкуренция, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
973 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.11 | 18:01

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Nazi SS

2023.12.11 | 16:36

2
Путин жалкото лайно вонящо пак се изказа неподготвен и стана за смях на целия свят и унижен.Докато тези територии неса признати за анексирани от целия свят,тези територии си остават украински жалак смешник ха ха ха.Путин травестита пак е влезнал във някои филм измислен.
Ukraina55

2023.12.11 | 16:33

1
Само че лайно вонящо тези украински територии не са твои и скоро щеги изгубиш от украинците които си връщат обратно тези територии и нямаш власт над тях и неса презнати за анексирани от целия свят лайно вонящо Путин.

Добави коментар

Водещи новини