Русия се похвали с разбита украинска мрежа за покушения и саботажи в Крим

  • 11 декември 2023 11:03

  • 2291
  • 3
Русия се похвали с разбита украинска мрежа за покушения и саботажи в Крим
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Федералната служба за сигурност на Русия е разбила мрежа от украински агенти в Крим, които са участвали в опити за убийство на проруски фигури, съобщава "Ройтерс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13440

В изявление на ФСБ - основният наследник на КГБ от съветско време - се посочва, че сред мишените за покушение са били назначеният от Москва ръководител на Крим Сергей Аксьонов и бившият проруски депутат в украинския парламент Олег Царьов.

Царьов оцеля, въпреки че през октомври беше прострелян два пъти при нападение в Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 г. Тогава източник от Службата за сигурност на Украйна потвърди, че стрелбата е била операция на СБУ.

По данни на ФСБ украинската мрежа е била насочена и към железопътната и енергийната инфраструктура на полуострова.

Службата твърди, че е открила тайници с оръжие и експлозиви и е задържала 18 "агенти и съучастници на украинските специални служби".

Последвайте канала на

Калина Христова
2291 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.11 | 15:00

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Ukraina55

2023.12.11 | 14:26

2
Пак лъжлива руска пропаганда която лъжат руските паразити,добре че никои неим вярва на лъжливата жалка руска пропаганда на руските лайнари.Русия е унижена и размазана ха ха ха.

2023.12.11 | 11:08

1
Тва са онези украински измекяри , където се снимат с украински знамена в Крим-хахаха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини