Москва потвърди смъртта на руски генерал в Украйна

  • 04 декември 2023 12:29

  • 407
  • 3
Москва потвърди смъртта на руски генерал в Украйна
©
Слушай новината Слушай новината

В Украйна е загинал заместник-командирът на 14-и армейски корпус на Русия генерал-майор Владимир Завадски, съобщи губернаторът на руската Воронежка област Александър Гусев, цитиран от Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13980

Преди това за смъртта на генерала съобщиха медиите, включително Би Би Си.

Според губернатора Завадски е загинал "на боен пост в зоната на специална военна операция" (руските власти наричат ​​войната в Украйна специална операция). Това написа Гусев в своя канал в "Телеграм".

ISW: Липсва координация в руската армия в Украйна

Миналата седмица няколко руски източника, подкрепящи нахлуването в Украйна, съобщиха за смъртта на заместник-командира на 14-ти армейски корпус.

Първите съобщения за смъртта на генерал-майор Завадски се появиха в чатовете на Московското общовойско командно училище вечерта на 28 ноември. Един от възпитаниците на училището съобщи, че около 14:30 московско време генералът е попаднал на мина, докато е бил в зона на бойни действия.

Провоенното издание "Новороссия" съобщи, че генерал-майорът е загинал край град Изюм в Харковска област. Изюм обаче се намира в украинския тил - на около 50 км от фронтовата линия.

Според други източници Завадски може да е загинал близо до село Кринки в Херсонска област, където през последните седмици руската армия се опитва да се бори с плацдармите на украинските въоръжени сили на левия бряг на Днепър.

Губернаторът не каза при какви обстоятелства е загинал генералът.

Завадски стана седмият загинал генерал от началото на руската инвазия в Украйна. Четирима руски генерали - Андрей Суховецки, Владимир Фролов, Канамат Боташев и Роман Кутузов - загинаха през първите четири месеца на войната.

Последвайте канала на

Калина Христова
407 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.04 | 15:56

3
ПОРЕДНИЯТ СПЕЧЕЛИЛ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА КОБЗОН
Ukraina55

2023.12.04 | 14:35

2
Естествено че руската измет ще потвърди смърта на жалкия руски генерал,като видяха че никои не вярва на руската пропаганда ха ха ха.
русия е тумор

2023.12.04 | 14:20

1
УДРИИИ!

Добави коментар

Водещи новини