Задържаха мъж поставял самоделни взривни устройства по жп линия

  • 01 декември 2023 11:57

  • 1763
  • 1
Задържаха мъж поставял самоделни взривни устройства по жп линия
© Pixabay

Следственият комитет на Русия заяви, че е задържал мъж с двойно руско и италианско гражданство. Той е заподозрян в детонирането на взривно устройство на железопътна линия като част от кампания по саботаж, планирана от украинското военно разузнаване, предаде Ройтерс, цитирани от БТВ. 

След ареста си мъжът, който е роден през 1988 г. и е жител на Рязанска област, е признал, че е поставил на жп линията самоделни взривни устройства, чиято експлозия довела до дерайлирането на товарен влак в Централна Русия на 11 ноември, съобщава Следственият комитет.

Името на задържания не е оповестено.

По време на разпита задържаният е направил самопризнания. Мъжът е казал, че през февруари 2023 г. е бил вербуван от сътрудник на Главното управление на разузнаването на украинското министерство на отбраната, се казва в изявление на Следствения комитет.

Комитетът заяви още, че задържаният си е признал, че е преминал през "обучение по саботаж в Латвия, в което непосредствено са участвали латвийските специални служби".

Руска гражданка получи 6 години затвор, опитала се да подпали пункт за събиране на помощи за войници

Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди достоверността на съобщената от Следствения комитет информация, с изключение на дерайлирането на товарния влак на 11 ноември.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 13:12

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини