Най-малко 13 души пострадаха при снежна буря, връхлетяла Южна Украйна

  • 27 ноември 2023 18:32

  • 716
  • 2
Най-малко 13 души пострадаха при снежна буря, връхлетяла Южна Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Най-малко 13 души пострадаха при силната снежна буря, връхлетяла Одеска област в Южна Украйна, а 1600 населени места останаха без ток, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Екстремните условия настъпват в момент, в който по челните позиции на фронта са разположени десетки хиляди военнослужещи и много хора се опасяват, че тази зима руската армия може да нанесе въздушни удари по електропреносната мрежа.

"В Одеска област осем души получиха хипотермия, а петима бяха ранени от падащи дървета", съобщи в "Телеграм" държавната служба за извънредни ситуации.

Общо 1638 населени места в 17 украински области са без ток. Повечето от тях се намират в централната Киевска област, както и южните Одеска и Николаевска области.

Почти половин милион души остават без ток в Крим след буря в Черно море

Около 1700 товарни камиона са блокирани, а 1130 автомобила бяха изтеглени на буксир, след като на някои места дебелината на снежната покривка достигна два метра. Наложи се  12 магистрали да бъдат затворени, а за почистването на снега са мобилизирани 1200 души от спасителните служби. 

Най-големият украински частен доставчик на електроенергия ДТЕК днес заяви, че е възстановено подаването на ток в около 250 селища.  

Кметът на Одеса вчера призова жителите на града да останат по домовете си, а властите предупредиха за нарушения във водоснабдяването. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
716 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.11.28 | 11:55

2
пращате.. генератори...щеумрат..отсуд...путинсинямаработа...пращам....виелици

2023.11.27 | 20:02

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини