Президентите на Египет и Русия обсъдиха войната между "Хамас" и Израел

  • 15 ноември 2023 09:09

  • 302
  • 1
Президентите на Египет и Русия обсъдиха войната между "Хамас" и Израел
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси и руският му колега Владимир Путин са обсъдили снощи развоя на ситуацията в ивицата Газа, съобщи египетското президентство. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2040

В рамките на телефонен разговор Сиси е изложил действията на страната си за деескалация, за доставяне на хуманитарна помощ, както и за евакуиране на чуждестранни граждани и ранени палестинци от поставения под блокада анклав. 

Двамата лидери са се съгласили, че е необходимо да се засилят международните усилия за постигане на незабавно спиране на огъня, осигуряване на спешен достъп на хуманитарна помощ, защита на цивилните и спиране на кръвопролитието. Това от своя страна трябва да постави началото на политически процес за спиране на конфликта на базата на решение за две държави. 

Путин помилва осъдения за убийството на журналистката Анна Политковская

Египетският и руският президент са обсъдили и възможностите за насърчаване на отношенията в сферите на сътрудничество между двете държави. 

Първата група руски граждани беше евакуирана от Газа през пункта "Рафах" в Египет в неделя. Според информация на Министерството на външните работи на Русия около 500 руски граждани чакат да напуснат анклава. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въш.карис.тан

2023.11.15 | 09:50

1
500 руски военни инструктори , които са обучавали палестинските ма.нгали на тер.оризъм , убийства и отвличане на цивилни заложници.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини