Доживотен затвор за украинец, обвинен, че е помогнал на Русия да нанесе удар по Харков

  • 13 ноември 2023 15:19

  • 906
  • 4
Доживотен затвор за украинец, обвинен, че е помогнал на Русия да нанесе удар по Харков
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Украинец, обвинен, че е помогнал на руските сили да нанесат ракетни удари по сградата на Харковската областна администрация и по други обекти в Харков, бе осъден на доживотен затвор, предаде украинската новинарска агенция Укринформ.

Укринформ се позовава на украинската главна прокуратура.

Съдът призна мъжа, роден в Харков, за виновен по обвинение в държавна измяна, в разпространяване на материали, в които се оправдават действията на руските сили, и в незаконно притежание на огнестрелни оръжия.

Мъжът е осъден на доживотен затвор, като съдът освен това постанови и конфискуването на цялото му имущество.

Прокуратурата доказа, че мъжът е събирал чувствителна информация за украинските въоръжени сили и инфраструктурата на в Харков от февруари до април миналата година, като е използвал методи на наблюдение, разговори с местни жители и документиране на данни. Мъжът е предавал информацията на руските сили посредством социална платформа, която е забранена в Украйна.    

Руска ракетна атака в Харков, поразени са цивилни цели

На 28 февруари миналата година мъжът изпратил на Русия координатите на сградата на Харковската областна администрация. Предал и координатите на други обекти, които впоследствие били поразени от руските сили.

На 1 март миналата година руските въоръжени сили поразиха сградата на Харковската областна администрация в две ракети "Калибър", при което бяха убити 31 души, припомня Укринформ, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
906 4

Коментари 4

Добави коментар
Ukraina55

2023.11.14 | 08:50

4
Този предател е трябвало даго обесят на бесилката, този паразит които е предал украинците.

2023.11.13 | 18:25

1
кучият син е трябвало да го обесят.

2023.11.14 | 02:18

3
не говори така за баща си

2023.11.13 | 19:11

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини