Путин прие заместник-председателя на Централния военен съвет на Китай

  • 08 ноември 2023 16:28

  • 1079
  • 5
Путин прие заместник-председателя на Централния военен съвет на Китай
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Москва и Пекин не създават военни съюзи по подобие на тези от епохата на Студената война, заяви руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на среща с Чжан Юся, заместник-председател на Централния военен съвет на Китай, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин отбеляза, че модерното въоръжение ще помогне на двете страни да гарантират сигурността си и обвини НАТО, че създава напрежение в Азиатско-тихоокеанския регион. "Виждаме опитите на някои държави да разширят зоната си на влияние, а Северноатлантическият алианс, колкото и да е странно, в нарушение на собствените си доктринални документи, прави опити да излезе извън географските граници на дейността си", заяви руският държавен глава, цитиран от ТАСС. 

Той допълни, че Москва и Пекин реагират спокойно на опитите на Вашингтон да създаде военно-политически блокове в Азия. "Виждаме всичко това и заедно с нашите приятели, включително и преди всичко с Китайската народна република, и реагираме спокойно, балансирано, укрепваме отбранителните си способности, включително чрез съвместни военноморски и въздушни учения", увери руският президент.  

Шойгу: Русия и Китай не създават военен блок, а поддържат отношения, които са образец за сътрудничество

По-рано днес Чжан обсъди с руския министър на отбраната Сергей Шойгу "по-нататъшни стъпки за засилване на двустранното сътрудничество в сферата на отбраната".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1079 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ukraina55

2023.11.09 | 16:10

5
Путин жалкия травестит много обича китаиците да му порят насрания анал на Путин и да му пълнят анала със спермоиди ха ха ха.

2023.11.08 | 18:22

4
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/medik

2023.11.08 | 17:21

1
Нова заповед от посолството, от днес да се обичат израелци, укрите да не се обичат временно и да се мразят палестинци, московците да не се мразят временно. /до следващо нареждане/
Ганьо

2023.11.08 | 18:00

3
Руснаците ги мразим безплатно еври дей .

2023.11.08 | 17:58

2
Много ниска летва, утре и заместник чистачката ще приеме.

Добави коментар

Водещи новини