"Хизбула" е нанесла ответен удар по Израел след въздушния удар в Ливан

  • 06 ноември 2023 00:30

  • 3391
  • 5
"Хизбула" е нанесла ответен удар по Израел след въздушния удар в Ливан
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

При израелския удар по автомобил в южната част на Ливан са загинали три деца и баба им, съобщиха ливанските власти, а израелската армия заяви, че атака на "Хизбула" от Ливан е загинал израелски гражданин в Северен Израел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2060

Подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" заяви, че е отговорила на израелския удар, при който са загинали три момичета на възраст между 10 и 14 години, като е изстреляла залп от ракети "Град" по град Кирят Шмона в Северен Израел.

Това е първият случай, в който "Хизбула" обявява, че е използвала това конкретно оръжие по време на четириседмичните сблъсъци с израелските сили, което подчертава риска от ескалация, отбелязва Ройтерс.

"Хизбула" подчерта в изявление, че никога няма да толерира нападения срещу цивилни граждани и че отговорът ѝ ще бъде "твърд и силен". "Врагът ще плати цената за престъпленията си срещу цивилното население", заяви депутатът от "Хизбула" Хасан Фадлала.

Жена и три деца са убити при израелски въздушен удар в Ливан

Израелските военни заявиха, че техните войски са нанесли удар по автомобил, "идентифициран като предполагаем транспорт за терористи" в Ливан и добавиха, че проверяват информацията, че вътре е имало цивилни.

Служебният премиер на Ливан Наджиб Микати определи случилото се като "отвратително престъпление". Министърът на външните работи Абдала Бу Хабиб заяви пред Ройтерс, че Ливан ще подаде жалба в ООН във връзка с убийството на цивилни, включително деца, при нападението, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3391 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ukraina55

2023.11.06 | 16:02

5
Израелците са завзели 90% от палестина и продължават да настъпват и да размазват жалките смешни ислямиски терористи ха ха ха.Ливан гори,Сирия гори а Хисбула са напълно заличени от лицето на земята.

2023.11.06 | 11:45

4
разни групировки, направиха за смях супер силната държава с най силното разузнаване- пълен смях хахахаха, а супер ПВО Железен Купол разсмяха и африканските деца хахахаха
Ukraina55

2023.11.06 | 09:40

3
Тъпи жалки Ливанци,като поткрепяте терористите на Хисбула сега ще бъдете разрошени от израелците.
въх

2023.11.06 | 08:27

2
Да не нацелят академика и кощтрамбата ?

2023.11.06 | 07:42

1
Отcлaбвaнето без диeтa и cпоpт не е мeчта - това е pеалноcт. Не вяpвах, докaто не го oпитаx: за една сeдмица cвалих някoлко кг, а cтoмахът на съпpуга ми зaпочна да се cвива. Съветвaм всички с надноpмено тегло да опитат------> gg.gg/ketobg

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини