Един човек е загинал в Украйна при въздушни нападения тази нощ

  • 25 октомври 2023 14:07

  • 765
  • 0
Един човек е загинал в Украйна при въздушни нападения тази нощ
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Украйна съобщи, че през нощта и рано сутринта е била подложена на нови руски нападения с дронове и бомбардировки, при които е загинал най-малко един човек, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

Въздушен удар на разсъмване е поразил къща в жилищен район на Берислав, в южната Херсонска област, при което е загинал 42-годишен мъж, съобщи областният управител Олександър Продукин.

Град Херсон, освободен от украинските сили през ноември 2022 г., също е бил обстрелван, но официалният представител не съобщи за жертви.   

Западната украинска Хмелницка област също е била обект на обстрел от дронове, които са били свалени от украинските сили за противовъздушна отбрана. Според министъра на вътрешните работи Игор Клименко отломките им са причинили щети и са ранили 16 души. Той допълни, че са били повредени 11 жилищни сгради, девет къщи, две училища, административна сграда и автомобили.

Украинските военновъздушни сили заявиха, че тази вечер са свалили общо 11 ирански дрона "Шахед", каквито Русия изпраща всяка нощ срещу Украйна.

От своя страна губернаторът на североизточната Харковска област Олег Синегубов съобщи за нощни нападения в района на Изюм, които не са причинили жертви.

Зеленски поиска от Европа повече помощ за борбата с Русия

Последвайте канала на

Десислава Станева
765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини