Турция ще работи с Румъния и България срещу заплахата от плаващи мини в Черно море

  • 12 октомври 2023 07:25

  • 783
  • 2
Турция ще работи с Румъния и България срещу заплахата от плаващи мини в Черно море
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Турция, Румъния и България ще работят заедно срещу заплахата от плаващи мини в Черно море, възникнала в резултат на войната между Русия и Украйна, съобщи турското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14019

Министерството не съобщи подробности за това как ще се справи с проблема с плаващите мини. В мрежата "Екс" ведомството обяви, че трите държави са обсъдили въпроса на срещата на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел.

Сигнал за мини в Черно море южно от нос Галата

Миналата седмица британското правителство каза, че Русия може да използва морски мини, за да атакува граждански кораби в Черно море, включително като ги поставя на подхода към украинските пристанища. Украйна и Русия се обвиняват взаимно, че залагат мини в украинското крайбрежие.

Русия: Украйна е поставила 420 мини в Черно и Азовско море

През април 2022 г. Турция, Румъния и България, заедно с Грузия, Полша и Украйна, обсъдиха разчистването на плаващите мини.

Турция работи също с ООН, Украйна и Русия за съживяване на т. нар. Черноморска зърнена инициатива, от която по-рано тази година Москва се оттегли, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.12 | 11:39

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
бай Ставри

2023.10.12 | 07:57

1
А,България ще ПОСЛЕДВА ли ПРИМЕРА на Румъния за НАМИРАНЕ на НОЩНОТО ШКАФЧЕ,ПАРИТЕ от ХАЗАРТА,Барселонагейт,....................???? КОГА ????

Добави коментар

Водещи новини