Руски съд отхвърли жалбата на Еван Гершкович срещу удължаването на задържането му

  • 10 октомври 2023 15:39

  • 767
  • 2
Руски съд отхвърли жалбата на Еван Гершкович срещу удължаването на задържането му
© Twitter

Руски съд отхвърли жалбата на обвинения в шпионаж журналист от в. "Уолстрийт джърнъл", Еван Гершкович, срещу удължаването на задържането му в предварителния арест, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Това означава, че американският журналист ще остане в ареста до 30 ноември.

Американският журналист Еван Гершкович обжалва последното удължаване на задържането му в Русия

Гершкович беше задържан от руската Федерална служба за сигурност (ФСС) на 29 март в град Екатеринбург по обвинения в шпионаж, заплашващи го с до 20 години затвор.

"Съдът разгледа жалбата на защитата на Гершкович срещу решението да се удължи срока на задържането му под стража и постанови да се остави без изменения решението на първа инстанция, а жалбата на адвокатите на обвиняемия да бъде отхвърлена", постанови съдът на закрито заседание.

Гершкович е едва вторият американски журналист, задържан в Русия по обвинения в шпионаж, след случая от септември 1986 г. с кореспондента на изданието "Нюз енд уърлд рипорт" Никълъс Данилов, който беше арестуван от КГБ (в тогавашния Съветски съюз), посочва АП, цитирано от БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
767 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.10 | 19:02

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.10 | 16:21

1
Правилно.

Добави коментар

Водещи новини