Украйна получи два автотрансформатора, за да осигури ток за 500 000 потребители

  • 05 октомври 2023 13:57

  • 989
  • 2
Украйна получи два автотрансформатора, за да осигури ток за 500 000 потребители
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Програмата за развитие на ООН и Япония са купили и предали на украинската национална електрическа компания "Укренерго" два високоволтови автотрансформатора, предаде Укринформ, като се позова на украинското министерство на енергетиката.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13536

"Два нови мощни автотрансформатора пристигнаха в Украйна, като те бяха купени и предадени от Програмата за развитие на ООН в Украйна и правителството на Япония в тясно сътрудничество с министерството на енергетиката на Украйна. Оборудването ще бъде монтирано в подстанция на "Укренерго", за да посрещне нуждите на около 500 000 потребители", се казва в съобщение на ведомството.

Освен това още два трансформатора ще бъдат доставени до края на тази година. С помощта на японското правителство Украйна ще получи още няколко трансформатора през Румъния.

ООН: Над 1000 цивилни са убити в Украйна от февруари до юли

Според министерството Япония подкрепя Украйна във възстановяването на енергийния сектор от началото на пълномащабната инвазия. Дванадесет пратки с хуманитарна помощ с тегло повече от 113 тона са били доставени в Украйна до този септември. Сред тях са били 256 единици резервни генератори и съответни комплекти.

Япония също така помага на Украйна да разработи разпръснато производство на енергия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
989 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ukraina55

2023.10.05 | 16:09

2
Запада предоставя електричество и топлина за украинските ни братя а руската измет да измръзне през зимата и да станат ледени трупове руската измет ха ха ха.

2023.10.05 | 15:17

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини