МВФ отваря отново постоянното си представителство в Украйна

  • 04 октомври 2023 13:32

  • 696
  • 1
МВФ отваря отново постоянното си представителство в Украйна
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Международният валутен фонд (МВФ) възобнови работата на постоянното си представителство в украинската столица Киев, съобщи управляващият директор на Фонда Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование в публикация в социалната мрежа Екс (X), доскоро позната като "Туитър".

"Радвам се да обявя повторното отваряне на постоянното представителство на МВФ в Киев, докато все повече задълбочаваме ангажимента си с Украйна", написа в публикацията Георгиева.

По-рано украинският министър на финансите Сергей Марченко и ръководството на мисията на МВФ в Украйна са обсъдили изпълнението на четиригодишна програма по линия на механизма за разширено финансиране (EFF), съобщи Укринформ.

На 1октомври екип на МВФ, ръководен от Ума Рамакришнан, заместник-директор на европейския отдел на Фонда, започва срещи в Киев с украинските власти и други заинтересовани страни, информира БТА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
696 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ukraina55

2023.10.04 | 16:04

1
Започва възстановяването на Украйна докато руската измет е навряна във куче анал и руската измет реве и суполи ръси ха ха ха.Вазтановяването на Украйна със руски пари замразени ха ха ха.

Добави коментар

Водещи новини