Русия е свалила украински дронове над Белгородска и Курска област

  • 26 септември 2023 07:10

  • 1061
  • 0
Русия е свалила украински дронове над Белгородска и Курска област
© Getty Images

Руски подразделения за противовъздушна отбрана късно снощи са отблъснали няколко атаки на украински безпилотни самолети над Белгородска и Курска област, като са унищожили общо най-малко 11 дрона, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 12904

В няколко отделни публикации в приложението "Телеграм" министерството съобщи, че седем дрона са били свалени над Белгородска област и четири - над Курска област. Ведомството не предостави информация за евентуални щети или пострадали в резултат на атаките. Москва рядко разкрива подробности, освен ако щетите не са по гражданска или невоенна инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

Белгородска и Курска област граничат с Украйна и многократно са ставали обект на нападения с дронове в хода на войната, която Русия започна срещу своята съседка през февруари 2022 година.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от независими източници и засега не е получила отговор на запитване за коментар от страна на Украйна относно атаките.

Русия е свалила още 22 украински дрона

Украйна рядко поема отговорност за нападения на територията на Русия или на контролирана от Русия територия в Украйна, но през последните месеци започна да казва, че унищожаването на руската военна инфраструктура помага за контранастъплението на Киев, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1061 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини